Category Archives: Keraton

Original Javanese Music by Condhong Raos


Original Javanese Music, Vol 1

Gending-gending Instrumentalia #1 Condhong Raos pimpinan Djarot Sabono

Tracks:

  1. Ladrang Balabak (pl.6) 6:50
  2. Ladrang Harjuna Mangsah (pl.6) 6:00
  3. Gending Dengglung (sl) 8:18
  4. Ladrang Lagu (pl.6) 7:27
  5. Gending Tukung (pl.5) 8:00
  6. Ladrang Raja Manggala (pl.6) 5:50
  7. Ladrang Sigra Mangsah (sl.mnyr.) 5:50
  8. Ladrang Agun agun (sl.6) 6:48

Original Javanese Music, Vol 2

Gending-gending Klenengan #2 Condhong Raos pimpinan Djarot Sabono

Tracks:

  1. Bawa dhandhang gula gedong kuning dhawah Ldr. sekar ngewuwung kalajengaken srepeg. Palaran (Pangkur dhangdhang Gula) (SL9) 22:48
  2. Ldr. Parawisata (Sl.9) 6:40
  3. Bawa Sekar Tengahan Candrawilasata Dhawah Ldr. Genjong Goling (Pl.6) 20:04
  4. Ldr. Wahyun (Sl.Myr) 9:30

Original Javanese Music, Vol 3

Gending-gending Pahargyan Penganin #3 Condhong Raos pimpinan Djarot Sabono

Tracks:

  1. Monggang 3:56
  2. Kodok Ngorek Kalajengaken Ketawang Laras Maya 10:00
  3. Ketawang Langenita Srinarendra (pl.br.) 9:13
  4. Ketawang Wigaringtyas (pl.6) 5:39
  5. Lancaran Kebogiro Pengaten (pl.br.) 6:30
  6. Lancaran Manyar Sewu (sl.mnyr.) 6:50
  7. Lancaran Udan Mas (pl.br.) 7:39
  8. Lancaran Bimo Kurda (pl.5) 7:51

 

Advertisements

Karya Emas Ki Nartosabdho


Prau Layar

Yo konco ning nggisik gembiro
Alerap lerap banyune segoro

Angliyak numpak prau layar
Ing dino minggu keh pariwisoto

Galo praune wis nengah
Byak byuk byak banyu binelah
Ora jemu jemu karo mesem ngguyu
Ngilangake roso lungkrah lesu

Adik njawil mas
Jebul wis sore
Witing kalopo katon ngawe awe
Prayogane becik balik wae
Dene sesuk esuk
Tumandang nyambut gawe

Lagu-lagunya sebagai berikut :

  1. Perahu Layar Pl 6
  2. Aja Dipleroki Pl 6
  3. Warung Pojok Sl.9
  4. Jahe Wana Pl.Br.
  5. Jebul Selak Pl.6
  6. Enthik – Enthik Sl.Mny.
  7. Dara Muluk Sl.9
  8. Endah Sukarta Pl 6
  9. Dhawet Ayu Sl. Mny
  10. Ldr.Retno Tumlawung Pl. Br.
  11. Pujiku Sl.9

Selamat Menikmati