KAS-Ki Anom Suroto

anom-suroto

Pagelaran wayang oleh Ki Anom Suroto :

No Lakon Link
1 Abimanyu Lahir https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
2 Abimanyu Gugur (Ranjapan) https://indonesiawayang.com/2011/11/26/kas-ranjapan-abimanyu-gugur-audio/
3 Abiyasa Lahir  https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
4 Anggada mBalela https://indonesiawayang.com/2011/10/14/kas-lakon-anggodo-mbalelo-live/
5 Amarta Binangun https://indonesiawayang.com/2012/08/03/kas-amarto-binangun-audio/
6 Anoman Maneges (Resi Lomana) https://indonesiawayang.com/2011/06/15/kas-lakon-anoman-maneges/
7 Antasena Rabi https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
8 Asmara Bumi
9 Banjaran Gatotkaca https://indonesiawayang.com/2012/05/11/kas-banjaran-gatotkaca-live/
10 Babad Wanamarta  https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
11 Baladewa mBangun Pasar https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
12 Bambang Pramusinta https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
13 Bandung Nagasewu https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
14 Basudewa Kembar
15 Begawan Ciptoroso https://indonesiawayang.com/2010/10/06/kas-begawan-ciptoroso/
16 Bima Maneges
17 Bima Bungkus https://indonesiawayang.com/2011/06/21/kas-bimo-bungkus-audio-live/
18 Bima Suci https://indonesiawayang.com/2011/11/15/kas-bimo-suci-live/
19 Bisma Gugur
20 Dewa Ruci
21 Dewi Sri Mulih
22 Dorna Gugur
23 Duryudana Gugur https://indonesiawayang.com/2012/02/15/goro-goro-ki-anom-suroto-ii/
24 Gandamana Lahir
25 Gatutkaca Kridha
26 Gatutkaca Gugur https://indonesiawayang.com/2012/07/21/kas-lakon-gatotkaca-gugur-audio/
27 Goro-goro & Limbukan https://indonesiawayang.com/2011/11/16/kas-goro-goro-limbukan-lakon-permadi-kromo/
28 Jayadrata & Burisrawa Lena https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
29 Jayasupena Lahir
30 Joko Pengalasan (Bambang Senggotho)
31 Kakrasana Rabi https://indonesiawayang.com/2010/12/30/kakrasana-rabi-kh-anom-suroto/
32 Kakrasana Wisudha (Wasi Jaladara)
33 Kangsa Adu Jago
34 Karno Tanding https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
35 Kresna dadi Ratu https://indonesiawayang.com/2009/11/05/kresno-dadi-ratu/
36 Kresna Duta https://indonesiawayang.com/2011/08/28/kas-kresna-duta/
37 Kumbakarna Gugur https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
38 Lahire Palasara
39 Lintang Trenggana https://indonesiawayang.com/2011/04/05/8047/
40 Mapar Tonggak https://indonesiawayang.com/2012/04/12/kas-lakon-mapar-tonggak-live/
41 Narayana Kridha Brata
42 Narayana Winisuda https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
43 Palasara Maguru https://indonesiawayang.com/2011/12/12/kas-palasara-meguru/
44 Pandawa Maneges
45 Parta Krama
46 Parto Dewo (Audio Rekaman Teve) https://indonesiawayang.com/2011/03/30/kas-parto-dewo/
47 Parto Dewo (Rekaman Kaset) https://indonesiawayang.com/2011/06/14/kas-parto-dewo-2/
48 Pendhawa Lahir
49 Pendhawa Maneges https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
50 Pendhawa Matirta
51 Sasrawindu
52 Semar Boyong https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
53 Semar Maneges (Wahyu Aji Gineng Sukawedha) https://indonesiawayang.com/2012/07/21/kas-lakon-semar-maneges-live-audio/
54 Semar Mantu https://indonesiawayang.com/2011/06/16/kas-semar-mantu/
55 Semar mbangun Kahyangan (Live) https://indonesiawayang.com/2011/06/16/kas-semar-mbangun-kahyangan-live/
56 Semar Mbangun Kayangan https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
57 Setyaki Lahir
58 Sudamala https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
59 Sukma Langgeng https://indonesiawayang.com/2014/04/22/kas-yang-belum-dishare/
60 Wahyu Jatiwasesa https://indonesiawayang.com/2011/08/01/kas-wahyu-jati-waseso/
61 Wahyu Kembar
62 Wahyu Makutharama (live) https://indonesiawayang.com/2011/12/06/kas-wahyu-makuthoromo-live-sidoarjo/
63 Wahyu Makutharama
64 Wahyu Nugroho Jati https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
65 Wahyu Nirmalajati https://indonesiawayang.com/2012/05/11/kas-wahyu-nirmala-jati-live/
66 Wahyu Purbakayun
67 Wahyu Purbalaras
68 Wahyu Senapati
69 Wahyu Seta Sastra Kencana Purbaning Katon
70 Wahyu Sri Cemani
71 Wahyu Tejamaya
72 Wahyu Tohjali https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
73 Wahyu Topeng Waja https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
74 Wahyu Trimarga Jaya
75 Wahyu Tunggul Naga
76 Wahyu Widayat https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
77 Wirata Parwa (Audio Rekaman TV)
78 Wisanggeni Lahir https://indonesiawayang.com/2009/02/16/mp3-wayang-anom-suroto/
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93

 

Video :

No Lakon Link
1 Asmara Bumi (Video) https://indonesiawayang.com/2010/08/26/kas-kbap-kws-video-asmara-bumi/
2 Bima Maneges (Video) https://indonesiawayang.com/2010/08/27/kas-bimo-maneges-video/
3 Parto Dewo (Video Rekaman Teve) https://indonesiawayang.com/2011/03/31/video-kas-parto-dewo/
4 Wahyu Tunggul Naga (Video) https://indonesiawayang.com/2010/07/13/kas-video-wahyu-tunggul-nogo/
5 Wirata Parwa (Video Rekaman TV) https://indonesiawayang.com/2011/02/24/video-kas-wirata-parwa-tvri/
6 Abiyasa Boyong https://indonesiawayang.com/2011/06/07/kas-abiyoso-boyong-video/
7 Semar Maneges https://indonesiawayang.com/2012/07/19/kas-kbap-semar-maneges/
8 Narayana Krida Brata https://indonesiawayang.com/2012/07/16/video-kas-kbap-narayana-krida-brata/
9 Semar Boyong https://indonesiawayang.com/2013/12/11/video-kas-kbap-semar-boyong/
10 Alap-alapan Sukesi https://indonesiawayang.com/2013/09/24/video-kas-alap-alapan-sukesi/
11 Bima Suci https://indonesiawayang.com/2013/09/24/video-kas-bima-suci/
12 Gatotkaca Krida https://indonesiawayang.com/2013/07/30/kas-gatotkaca-krida/
13 Pandawa Sukur https://indonesiawayang.com/2013/07/30/kas-pandawa-sukur/
14 Pandawa Bangun Pasar https://indonesiawayang.com/2012/10/15/kas-pandhawa-mbangun-pasar/
15 Kresna Gugah https://indonesiawayang.com/2012/10/15/kas-kresna-gugah/
16 Duryudana Gugur  https://indonesiawayang.com/2014/04/11/video-kas-kbap-duryudana-gugur/
17  Semar Bangun Kahyangan  https://indonesiawayang.com/2014/04/11/video-kas-kbap-semar-bangun-kahyangan/

tug-of-war1

Lahir di Juwiring, Klaten tahun 1948 dan belajar dalang sejak 6 tahun dari ayahnya sendiri Ki Sadiyun Harjadarsana, selain juga dengan beberapa dalang senior lainnya baik langsung ataupun tidak langsung. Pernah ikut kursus pedalangan yang diselenggarakan Himpunan Budaya Surakarta, belajar tidak langsung dari Pasinaon Dalang Mangkunegaran dan juga Habiranda, Yogyakarta. Tahun 1968, Anom Suroto sudah tampil di RRI setelah melalui seleksi yang ketat. Tahun 1978 beliau diangkat sebagai Panewu Anon-anon dengan nama Mas Ngabehi Lebdocarito dan tahun 1995 menerima Satya Lencana Kebudayaan. Secara berkala beliau mengadakan sarasehan dirumahnya dijalan Notodiningratan 100, Surakarta. Beliau satu-satunya dalang yang sudah menjelajah di 5 benua untuk mendalang. Tahun 1997 beliau diangkat sebagai Bupati Sepuh dengan nama KRT Lebdonagoro, juga pernah aktif di Pegurus Pusat Pepadi untuk periode 1996-2001 sebagai Ketua III. [diambil dari Ensiklopedi Wayang]

http://sudarjanto.multiply.com/journal/item/306/Ki_Anom_Suroto

hanya pemilik Jiwa yang tahu hanya pencipta makhluk yang memahami detil hanya Khaliq yang tlah menggariskan takdir semua makhluk bernyawa perjalanan hidup kita lahir dan kemudian mati kita adalah misteri bagi kita tapi adalah hal pasti yang akan terjadi menemui kita

224 thoughts on “KAS-Ki Anom Suroto”

  1. Mas Prabu alias budi Pranowo ..

    pripun kabare..?? dangu mboten kepanggih, nopo taksih ngantor teng Japati??

    Nuwun sewu, .. meneng2 sy sdh unduh 10 lakon dari 15 lakon pegelaran ki Anom Suroto lho?! … he .. he, .. matur suwun sanget??, cuma iku mas .. kok yg lakon pandhowo maneges, file ke-8 gak onok isine alias file-size NOL ya?? opo-o nggih? terus file type wma, .. kok sanes kaliyan padatanipun .. mp3 (MPEG audio)…

    Mas Budi .. kadose sesami penggemar wayang kulit niki nek ngempal … terus sareng2 midhangetaken pagelaran ringgit purwo, .. nopo malih live show, terus dhalange ki Anom Suroto (misal niki) … mesthine gayeng nggih?? pripun mas ..?? wonten krenteg kangge ngempal..??

    1. mas kulo bade download semar bangun khayangan, nangeng engkah gadah komas guntur..menawi pareng nyuwun alamat ipun blog’e mas guntur..

  2. Kagem Mas Prabu……………
    terima kasih mas atas upload mp wayangnya. sehingga kami yang di pedalaman kalimantan masih bisa menikmati hiburan wayang.

    mas…. minta infonya dong…. dimana bisa beli VCD Wayang kulit yang original………… suwun

  3. MAS, PRABU……
    BARUSAN SAYA DONLOD WAHYU PURBA KAYUN..
    TAPI KO PUTUS YAAAA……. NOMOR 13NYA MANA????
    TRUS FILE NO 5 JUGA GA NYAMBUNG……. MINTA TOLONG DI UPLOAD MALEH… SUWUN…………..

  4. …nderek download nggih mas, lan nderek nguri-uri lan nyebaraken kabudayan jawi wayang kulit ing tlatah Alas Roban (Batang) ……..

  5. mas prabu, lakon pandawa maneges anom suroto file ke 8 tidak ada isinya.tlg dong di upload lagi. sy tunggu. suwun mas prabu.

  6. Maaf, saya download file2 wayang diatas, banyak sekali bagian dari ceritanya yg hilang, mohon diperbarui dan di up-load lagi. Terima kasih. Saya penggemar berat Anom Suroto. HP : 081 578 559 559

  7. Gimana ya caranya tahu setiap jadwal pentas wayang kulit Ki Dalang Anom Suroto. Kalau ada yg tahu, tolong sayang di SMS ya, di nomer Hp-ku : “081 578 559 559”. Terima kasih

  8. Kaka Prabu

    Q mo request. Smoga punya wayang dalang H. Anom Suroto lakon “Wahyu Tejo Moyo”.

    Makasih.

  9. Tolong sampaikan pada pak anom, kenapa sih keturunan pak anom suaranya tidak meniru suara pak anom sejak masih muda, sedang keturunannya malah meniru suara pak anom yang sudah tua ini

  10. Dimas Prabu, kulo badhe ndherek download brotoyudho 4 Dalang Ki Anom Suroto lan sanes – sanesipun wonten pundi website ipun?

    Nuwun,
    – kawulo –

  11. dear mas Prabu,
    saya unduh lakon wahyu jati wasesa oleh Ki Anom Suroto. tapi, ternyata file 2a dan 2b tidak ada. apakah ada link ke dua file tersebut?

    suwun.

    ____
    Nyuwun sewu itu adalah koleksi dari Mbak Galuh
    cobi ditanya ke beliau
    Matur nuwun

  12. Perkencong2 waru doyong kagem den Prabu.
    dalem matursuwun sanget dmtg den Prabu ingkang smpn paring pahargyian ringgit mp3. sampun dangu dalem gadang2
    sagedo koleksi wayang kulit. arikolo bocah sampun kajejelan wayang kulit wonten radio rikolo semanten bp. soho tetanggi sami banter2an anggennyo nyetel radionipun wanci dalu. milo saged remen hinggo sakpriki. wah sakniki dalem saged nyetel sedengah wayah. jan nyampleng tenan, delalah tonggo kulo ugi sami remen midangetaken wayang wah,…. cocok
    nyuwun pangapunten sak derenge mbok menawi kepareng nyuwun douwnlodaken vcd kagem mat2an kaleh tonggo. swn

    ____
    Siip lah Mas Tori Ahmad
    Matur nuwun

  13. Sugeng pitepangan mas Prabu ugi kagem sedoyo kemawon ingkang tuhu tresno kabudayan jawi utaminipun ringgit wacucal

    ____
    Nggih …
    Sugeng pitepangan Mas Eko
    Matur nuwun

  14. kula guru basa jawi ing SMP 1 Wonokerto Kabupaten Pekalongan.matur nuwun… saged kangge bahan ngajar dateng lare-lare, …. mugi-mugi dados sae sadayanipun

  15. aku cah Klaten tapine aku neng Palembang, sanajan aku neng palembang tapine ono persatuan dalang, aku seneng karo wayang tulung dulur2 kabeh sing duwe website nek eneng vidio wayang mbok dikirimke nang gekku, sak durunge matur nuwun, (PUJASUMA/PUJAKESUMA : Putra jawa kelahiran sumatera/PEPADI : persatuan pedalangan indonesia daerah palembang)

  16. Pangapunten..Wahyu Purbo Kayun Dalangipun Ki Anom S kok mboten saget pun download priun Pak…mbokpun share maleh….suwun ( Saking Solo )

  17. Salam Kenal,
    Mas. Prabu.Mbok kulo nyuwun lakon Baladewa Gugat dalange sinten2 angsal,,,kulo pengin banget lakon meniko.

    Suwun Mas…ngapunten bahasane.

  18. Nuwun sewu…….. kok engkang kagunganipun (galuh) mboten saged ka unduh roko mas………….

    _____
    Monggo sowan langsung kemawon teng griyanipun Galuh
    apdnsemarang.wordpress.com
    Kulo dereng sempat update malih
    Matur nuwun

  19. nyuwun sewu mas prabu wayang MP3 Dalang ANOM SUROTO dng lakon JAYADRATA BURISROWO LENO dereng saged di download nyuwun tulung mas di perbaiki mungkin file rusak… nuwun…salam dari Keluarga Besar Radio Padmonobo “Radione kawulo jawi di Palembang” nuwun slm pasederekan

  20. oh ya maaf mas yg rusak gak bisa di unduh yg file – no 8 ( terakhir)…nyuwun informasinya..

    ____
    Saya coba nggak apa-apa kok
    Coba lagi ya

  21. Sugeng siang sedoyo kemawon kagem sutresno ringgit wacucal. mbok menawi wonten informasi kub penggemar wayang kulit utaminipun penggemar anom suroto nyuwun tulung kawulo dipun kabari wonten email kulo adelia_tours@yahoo.co.id Matur nuwun

  22. matur nuwun kangmas prabu…sampun kulo download…joyodotro burisrowo leno hasile sae…sepindah malih matur nuwun

  23. oh yaa…file ABIYOSO LAHIR ..dalang ANOM SUROTO yg no-4 nyuwun tulung di share malih mas ..file kulo rusak..matur nuwun

  24. sugeng siang.

    wau dalu kulo mirengaken seri perang baratayuda Ranjapan Abimanyu gugur angsal2anipun download saking mbak Galuh. kulo lajeng kemutan rumiyin tahun 1991 kulo gadah lampahan meniko arupi pita kaset produksi Dahlia Record. wekdal puniku kulo maksih kelas 1 SMP, midangetakan lampahan puniki kanti dramatisasi ingkang kaanggit kidalang H Anom suroto ngantos mbrebes luh kulo. Titip salam kangmas Prabu kagem mbak Galuh ingkang sampun saged ndamel kulo ngraosaken nostalgia welasan warso kapengker.

    Matur suwun

  25. matur nuwun saya sudah donlot wisanggeni lahir, saya putra jawa asli sekarang ada di medan, ma kasih pada mas prabu saya jadi punya pengobat rindu kampung halaman. Kalo cerita alap-alapan sukesi ada gak ya mas… atau kalo ada referensi tentang sastra jendrahayuningrat pangruwating diyu mohon info ke saya ya…trims.

  26. matur nuwun kangmas prabu wayang2ipun, kulo saged download… kangge jampi kangen ngomah lan saged diputer yen malem mingguan, salam kagem kluargo lan kulo tenggo lakon2 sanesipun matur nuwun, wassalam. KUNCUNG PALEMBANG

  27. Ketiban pulung, gak dinyana-nyana, hari sabtu semalam (31 Okt 2009) saya menonton pagelaran langsung Pak Anom Suroto di Kota Bagan Batu Sumatera Utara (+/- 400 km dari kota MEDAN).
    Perjalanan 8 jam lebih dari kota saya (Pem.Siantar) sangatlah melelahkan, ‘jreng’ rasa lelah hilang semua setelah melihat pak Anom, sebelum manggung sempet fhoto bareng dengan beliau dan mas Bayu Aji P. putra beliau.
    Menggelar lakon “BISMO GUGUR”, sedetikpun tidak ada adegan yg dilewatkan. Bagusnya alur cerita penuh falsafah yg dibawakan pak Anom, hebatnya sabetan Mas Bayu mengalir dinikmati ribuan penonton.
    Wah,… kapan lagi ya bisa nonton pagelaran seperti itu..??
    soalnya denger2 dari panitia, larang banget sich.
    Buat para ‘NOTO’ jgn hanya teriak2 “mari kita lestarikan wayang purwo” tapi ya mbok nanggap lah, jadi sesuai cakap dan perbuatan.
    Bukankah wayang itu “seni” yg sangat tinggi, kompleks, hebat dan dikukuhkan menjadi warisan budaya dunia oleh WHO, ‘adi luhung’… tapi kok semakin hari semakin langka.
    apakah gk bisa dibangkitkan lagi ????

  28. mas prabu..makasih semua uploadnya baik wayang maupun lagu2nya..aq punya rekaman anoman maneges di 4shared tpi bingung cara nampilinnya.sbb waktu aq coba cari sendiri gk tampil.ini rekamanq sendiri ,dibanding ma rekamannya mas galuh mungkin lebih baik(nyombong nih..)nilh playlissnya http://www.4shared.com/play/19299135/be111457/Anoman_Maneges.html..
    boleh minta lakon wisanggeni lahir dari KH.Anom Suroto versi laen..aq senengnya pas adegan goro2 sama pas wisanggeni naboki para dewa seru..sampe bathara guru minta bantuan pandawa

  29. katur mas budi santoso dan mas kuncung:
    pripun caranipun dados anggota PEPADI & Pujasuma/Pujakesuma wonten Palembang.

  30. katur mas budi santoso dan mas kuncung:
    pripun caranipun dados anggota PEPADI & Pujasuma/Pujakesuma wonten Palembang. matur nuwun.

  31. pak kulo pingin banget download ceritao2 wayang ingkang mpeg3, pripun ngih caranipun .sinten ingkan saget mandu kulo.. matur sembah nueun . email:cahaya.brigita@yahoo.co.id

  32. Mas prabu..
    Mau tanya lakon Pandawa Maneges yang seri ke-8 kok ga ada filenya…
    bisakah di upload lagi supaya saya bisa download…
    abis seru si mas..

    matur sembah nuwun….

  33. woro2,ingkang badhe derek ruwatan masal monggo meniko RADIO ISTANA 95FM BOJONEGORO bika pendaftaran mung rp300.000 kangge 1 keluarga , sedoyo ubo rampe ruwatan pun kasediani ,kanti pagelaran wayang kulit siang dalu dalang KI HADI SUKOCO..mapan ing istana radio jl. monginsidi bojonegoro telp.(0353893100) dinten sabtu pon ,tgl 26 desember 2009 jam 9 enjang kawiwiti.

  34. Nuwun sewu Eyang Prabu

    Antaseno Rabi punopo sampun lengkap, kok kados wonten ingkang kirang

    nuwun

  35. Eyang sampun lengkap kulo saweg re-download. Ngapunten kolowau donlot ipun mboten sempurna…

    nuwun

  36. Wela dallah, kula kok katingalipun radi ketelatan. Jebul wonten srana kanggo mendhet salinan gambar lan/utawi swara pewayangan. Lha Denmas Budi, matur nuwun kula mboten saged kaetung dhumateng panjenengan ingkang sampun paring srana punika. Kanthi srana punika mugi2 budaya wayang saged lestantun. Manawi kepareng kula ugi badhe atur pawartos bab punika dhateng kanca2 kula. Nuwun.

  37. Nuwun mas,nderek dunlut ringgitipun,menawi saged kulo request lakon Anoman Maneges Ki Anom Suroto.Matur nuwun saking Pengging Handayaningrat.

  38. terima kasih, atas partisipasi dari web ini sehingga budaya kita tidak terlupakan oleh jaman. terimakasih juga buat saudara-saudarku yang di luar jawa, tolong diperkenalkan budaya kita kepada anak cucu kita. merdeka

  39. ampun kasupen dinten SABTU PON 26 DESEMBER sami mirsani pagelaran wayang kulit siangipun ruwatan ,dalunipun pagelaran wayang kulit mapan ing RADIO ISTANA JL.MONGINSIDI 126 BOJONEGORO ugi bade kagiaraken langsung deneng ISTANA RADIO 95 FM BOJONEGORO dalang KI HADI SUKOCO ,bintang tamu CAK GENTHO CS,BAGONG ISTANA,SRINTHIL …..pokoe jos gandos……

  40. sugeng siang poro sutresno, nyuwun info update acara pegelaran wayang kulit sasi desember niki, atau nanti malem tahun baru nak wonten info wayang kulit sinten kemawon sing dalang eneten DKI Jakarta

  41. Insyaallah, benjang tanggal 12 Maret 2010, badhe wonten pagilaran ringgit purwa sedalu muput, ing Universitas Brawijaya, Malang, Jatim. Ki dalang Anom Suroto. mpun kesupen nggih, nuwun.

  42. mas, gmana kalau upload di Indowebster.com aja! (lokal)
    download-nya jadi lebih cepet.
    download di 4shared lama banget nih…!

    cuma usul aja!

    ____
    OK makasih usulnya
    justru kalau di saya 4shared cepet banget, mungkin karena beda provider ya jadi aksesnya juga berbeda
    disamping itu juga disana agak ribet sementara kalau di 4shared sangat praktis sehingga nyaman untuk di-manage

  43. Mas prabu Salam kenal,

    Mau tanya mas aku mau upload Pandhawa Maneges no 8, maklum pada waktu itu pas upload ke javawayang.org pas sampai no 8 koneksiku bermasalah

    ___
    Salam kenal kembali Mas Gatot
    Silahkan upload saja dimanapun dan cukup diinfoka linknya, nanti saya infokan ke yang lain
    atau nanti saya re-upload ke foldernya
    Matur nuwun

  44. Gimana cara uploadnya mas ke folder phandawa maneges
    Terima kasih

    ____
    OK Mas Gatot terima kasih atas atensinya
    sudah saya bantu uploadkan yg file yang ke 8
    sekarang sudah ada
    matur nuwun
    Taksih gadah koleksi sanes ?

  45. nuwun sewu, menawi wonten lakon anoman maneges ( resi lomana ) mbok dipun upload, kulo pengin sanget. matur nuwun.

    ___
    Anoman Maneges sampun wonten
    monggo dipirsani (koleksi Mas Guntur)
    matue nuwun

  46. ” Sugeng pepanggihan maleh…bopo,

    Dipun tepangaken dalem saking tlatah Klaten,
    remen sanget wontenipun web engkang ngemu raos babagan wayang, menopo maleh dalem remen sanget menawi Ki dalangipun mas Anom..

    Wontening web meniko tansah bingah manah kulo bopo, saget mirengaken maleh lakon-lakon wayang, dados boten ngentosi siaran RRI utawi radio sanes… soale maniak sanget dalem kalian Ki Dalang Mas Anom..

    sepindah maleh matur nuwun sanget bopo…
    turut mangayubagyo wontenipun web meniko..
    namung injih engkang dalem tenggo “LAKON BIMO SUCI”
    mugi-mugi enggal dipun tayangaken inggih bopo
    matur suwun
    assalamu’alaikum

    ____
    Lakon Bimo Suci kanti dalang Ki anom pancen dereng wonten
    menawi mbah narto sampun wonten
    insya allah menawi pikantuk, badhe di sharing
    matur nuwun
    wassalam

  47. “menawi mas Anom pentas mbok injih dipun kabari to bopo…
    saget paring kabar lewat email dalem nggih bopo
    yanta_ma@yahoo.com utawi saget sms wonten 0815 -7518 5888

    ___
    Lha puniko salah satu kekurangan dalang-dalang kita, belum punya web atau informasi online yang dikelola dengan baik
    Kecuali Ki Purbo Asmoro yang punya asisten khusus untuk ke publik
    Mohon maaf saya tidak mempunyai info tentang Pak Anom dan lainnya secara lengkap …
    Mudah-mudahan nanti ada yang jadi sukarelawan atau memberi info lengkap
    Matur nuwun

  48. Weleh..weleh..weleh….wis ra perlu luru kaset meneh lek ngene iki….
    Matur sembah sewu nuwun nggih Mas Prabu..
    Mugi Gusti ingkang murbeng dumadi tansah paring ganjaran ingkang linuwih dhumateng njenengan ingkang sampun kersa

    ____
    Matur nuwun Mas Bagong
    nyuwun dukunganipun kemawon

  49. da yang punya lakon bimo suci mboten nggih…..menawi wonten dipun up load …matur nuwun…

  50. Saya pecinta wayang kulit, tlg lakon Srasrawindu 3,4 dan 6 dilengkapi! Matur Nuwun

    ___
    Maaf saya hanya ngelinkan dari blognya Mas Guntur
    Silahkan request kesana
    Matur nuwun

  51. Matur nuwun, yang saya cari ketemu di sini. Saya sudah berhasil ngundhuh Sudamalanya Pak Anom Surata.
    Salam kagem Mas Prabu, kula saking Mataram NTB

    ____
    Matur nuwun Pak Bambang
    Lan salam kembali kangge para sutresna ing Mataram
    Mugi saget wayangan terus sanadyan tebih saking tanah jawi

  52. nyuwun lakon semar mbarang jantur lan petruk dadi ratu ki anom suroto menawi wonten hub kula 081331373677 sms mawon mangke kula telpon. penting.
    maturnuwun mas prabu.

    ____
    Wah dereng wonten Mas
    Menawi Pak Anom ingkang langkung pepak wonten griyanipun Mas Guntur
    matur nuwun

  53. Mas Prabu, makasih atas blognya…ngobatin kangen…
    Kalau download makan waktu, Mas…
    Aku bisa beli untuk mp3nya aja?

  54. Sugeng tepang kagem sedaya pecinta ringgit purwo, kula nyuwun alamat mp3. Anom utawi mas bayu nanging ingkang saged didunlud lwt ponsel, suwun.

    ___
    Menawi lewat ponsel biasanipun dl filenya nggak terlalu besar sementara kalau pagelaran wayang biasanya ukuran file cukup besar
    Atau di DL saja dulu di desktop/laptop kemudian di convert ke format untuk mobile phone
    matur nuwun

  55. Kang Prabu,

    Wah aku mblusuk-blusuk tekan tlatah kene ketemu Jenengan jebul kagungane Kang Prabu (Pranowo Budi).
    Piye kabare Jenengan sak kaluargo sehat-sehat to….? Lhak iseh nang Telkom to Kang? tugas nang ngendi?

    ___
    Iki Mas Suryadi sing endi yo …
    konco esempe kah ?

  56. Kulo Nuwun Mas Prabu,
    Sanget ngaturaken agenging panuwun , lakar nembe kangen sanget kalih ringgit purwo ( Wayang Kulit ). Jan marem raose manah , wis dalang komplit , lakone wayang Uakeh banget…
    Namung kulo mboten marem nek mboten Pakde Anom Suroto dalange , dasare remen suwantene Pakde Anom Suroto kawit taksih alit…
    Makaryo wonten tengahing samudro kok kangen kampung ndilalah ,pinanggih website Mas Prabu wayange Pakde komplit , marem saestu Mas Prabu ,matur sembah nuwun lan ugi kulo Bade nderek download Mas Prabu…
    Saran kemawon Mas Prabu ,lakone wayang sing dalange pakde Anom Suroto dipun kompliti kemawon kedah jangkep tur alur critane utuh .
    Salam taklim kulo Mas Prabu,ugi kalih Pakde Anom ,
    tetap kembangkan generasi wayang klasik (Nurut Pakem) tanpa banyak kreasi.Kecuali live .
    Nggih Mas Prabu mugi angsar sedayanipun , kathah pahalanipun damel remen tiyang kathah.

    ____
    Matur nuwun Mas Parman
    Menawi dalang Ki Anom Suroto (KAS) sajakipun sing paling lengkap Mas Guntur niki …
    Leres sae menawi lakonipun dilengkapi terus diurukan sesuai lakonnya. Untuk melengkapi koleksi tentu membutuhkan bantuan dari para penggemar. Mokal bisa menawi hanya diberikan kepada hanya perorangan jalaran pastinipun kathah keterbatasanipun
    Ugi perkawis ngurutaken lakon, kedah membutuhkan pengetahuan tentang wayang secara komperhensif, secara lengkap dan detil
    Nah konten di blog ini cukup beragam sehingga untuk selalu mengupdate dan melengkapinya cukup membutuhkan banyak waktu berupa nyari referensi, ngetik, mikir, balas komen dll. Kalau dikerjakan sendiri rasanya susah deh … OLeh karenanya kemudian saya mengganding rencang sanes supados konten tetap update dan pengunjung yang sudah komen tidak merasa “tidak dianggap” karena tidak direspon …
    Memang resikonya sih … karena sudah mau bikin blog dan ingin terus update ….
    Oleh karena mohon doa dan dukungannya selalu agar blog ini terus update dan bermanfaat bagi kita semua
    Nuwun

  57. mas kulo nyuwun lakon wahyu cundomanik
    wonten mboten….
    nuwun

    ____
    Sementara yang ada baru yg dilist, lainnya belum ada
    nuwun

  58. Poro sederek nak ajeng ningali pagelaran wayang kulit ki anom suroto dinten sabtu malam minggu 22 mei 2010 enten TMII (mau moco sepanduke ra pati je;as kadangan godong nang gang nagka arah UNINDRA ketoke acara ne unindra tapi untuk umum)

  59. Sugeng tetepangan Kang Mas Prabu,
    Matur nuwun, kulo sampun saget download MP3 kanti carios noyorono winisudo, saget kangge tombo sayah tuwin derek2 uri2 ringgit purwo.
    Salam, Djokopamilih, Mlg

    ____
    Sugeng tetepangan ugi
    Matur nuwun sampun berkunjung
    salam kangge sedaya
    Nuwun

  60. Monggo kadang dalu niki sami mirsani WAYANG VAN JAVA ,pagelaran wayang kulit kolaborasi kalih kethoprak humor ,sesarengan pemain penyiar2 ISTANA RADIO 95 FM BOJONEGORO ,banu asmoro,bagong, srintil lsp, jo lali dalu meniko 22 mei 2010 mapan dateng halaman kantor kecamatan sumberjo bojonegoro jam 7,acara meniko ugi badhe kagiaraken langsung dening 95fm istana radio .

  61. Ass, mas badhe nyuwun prikso, kagungan lakon wahyu kembar kanthi dalang Ki Anom Suroto. Saking Bapak Supadi (Dosen Poltekkes DEPKES Semarang).Nuwun.

    ____
    Nyuwun sewu Pak dereng gadhah
    Mugi mangke saget madosi
    Nuwun

  62. Nuwun sewu saderengipun,
    Kagem para pepunden author wayangprabu,
    Lampahan Sudamala jangkepipun menapa taksih dereng wonten?
    Amargi sampun madya warsa kula kalihan sedherek sutresna WP nengga jangkepipun lampahan menika..
    Sepindah malih nuwun pangapunten..
    Nuwun..

  63. Katur pambagio kagem Kang Mas Prabu, tuwin para kadang sadaya,
    Nyuwun sewu badhe nyuwun prikso menopo Kang Mas sampun samapto audiovisual ringgit ikang saget dipun downlaud, matur nuwun

    1. Audio visual wayang kulit sampun kathah kula share, monggo dipirsani wonten ing halaman video (utawi tag video) lan wonten ing youtube bumiprabu
      Nuwun

  64. Mas Prabu, kawulo penggemar berat Bp. H. Anom Suroto.. keparengo mbok bilih wonten dipun up load lakon : Semar mbangun Khayangan… hp : 081 2329 7419

    Matur Nuwun sanget kawigatosanipun..

  65. Nwun sewu badhe nunut mbiwaraaken bilih MOYO GATI PRODUCTION ngawontenaken pagelaran WAYANG VAN JAVA ,injih meniko pagelaran wayang kulit kolaborasi kalih kethoprak humor sesarengan DALANG KIHADI SUKOCO. bintang tamu penyiar2 radio istana fm ,DIMAS BANU ASMORO, BAGONG DUL MAERKENTUT,SRINTIL ,benjang tgl 31 juli jam 7dalu mapan dateng lap. kec dander, bojonegoro……giaran meniko bade disiarke langsung ISTANA RADIO 95 FM BOJONEGORO ,dipun siaraken tunda B-ONETV BOJONEGORO CH49 tgl 8 agustus jam 7 mlm,adicoro meniko kasengkuyung deneng sanggar kethoprak ISTANA ,sanggar kethoprak SATRIO BUDOYO BOJONEGORO ,ISTANA RADIO,B-ONETV,OSKADON, GUDANG GARAM,INDOMI,BRAVO SUPERMARKET,KPP PRATAMA,ISTANA SOUND SYSTEM,HONDA MPM MOTOR,TABIB KARANG LANGIT LAMONGAN,POPULAR PANGGUNG,TOKO FIRDA JAYA,NESCAFE,CV.SURYA PERSADA,PAGUYUBAN MOYO GATI LARAS lsp,,,,,,,,perlu dipun mangertosi bilih WAYANG VAN JAVA meniko ROAD SHOW se bojonegoro ngantos sasi desember mangke…..lha menawi kadang sutrisno badhe nanggap monggo saget call BANU ASMORO .0857334335955,utawi saget langsung dateng istana radio jl. monginsidi 126 bojonegoro jawa timur ,telp…0353893100 jam 2 – 21 mlm dinten senin- sabtu …..mekaten swun.

  66. Sugeng dalu, wargo enggal nebe sekedik sanget engkang kulo koleksi, lampahan Duryodono gugur dereng gadah wonten engkang kagungan …………………08158268806

  67. wah…
    kulo penikmat dunia pewayangan, saget dipun obati dengan wayangprabu puniko…
    matur sembah nuwun…
    kulo namung saget sedot2 mawon.
    mugi2 budaya pewayangan saget langgeng lestari ing tanah jawi khususipun, indonesia apalagi saget manca negari.
    nuwuuun…

  68. Mas Prabu,

    Nyuwun contack personipun Mas Guntur menawi kepareng, kula bade nyuwun pirsa menapa gadhah Semar Mbarang Jantur utawi Petruk Dadi Ratu Ki Anom Suroto. Kirim ten email mawon

    Maturnuwun sanget.

  69. Nyuwun sewu Mbah Prabu utawi mbah Galuh … niki kulo madosi link password kok mboten pinanggih to …kulo kepingin sanget ngunduh lakon Asmarabumi… mbok langsung mawon dipun aturi password-ipun…… pangapunten menawa mekso

  70. Nyuwun pangapunten mBah prabu……… dalem remen sanget ringgit purwo dalang Ki Anom Suroto, keparengo dalem dwonload………

  71. sya mau tnya gmana ya caranya kalau mau mengundang ki anom suroto.adakah yang bisa memberi tahu no telpon yang dapat dihubungi untuk konfirmasi dengan ki anom suroto??

  72. Monggo poro kadang sedoyo tgl 23-10-2010 dalu sami mirsani pagelaran wayang kulit Ki Anom Suroto enten TMII.. jo lali yo!

    Bahasane kok bladus ya!

  73. mas prabu, nyuwun file mp3 kumbo kano gugur ingkang dipun potong2 sekitar 25mb kebawah,, nek agung2 hp kulo damel download mboten cekap, nyenengan kirine teng email kulo nek purun mas

    matur suwun saking MBACHO sobo-munjungan-trenggalek-jatim
    WASALLAM

    1. Sanes kula mboten purun mas …
      Nanging mbetahaken wekdal kangge split lan ngirim maleh padahal masih banyak yang lain yang menunggu di unggah
      maaf kalau kurang berkenan

  74. kagem mas Prabu sugeng patepangan kalian kulo Baruno, kulo penggemar ringgit, saking dusun bade tangklet mas Prabu nopo gadah koleksi ringgittane suwargi mbah Gondo Darsono / mbah Darman, menawi gadah kulo nyuwun dipun dowload aken mp3 nipun. sak derenge kulo matur suwun. salam kagem penggemar ringgit purwo

  75. duh,kbeh do bso.. Q dw sing ra ngerti boso alus.. Sepurane nggih…
    Mung arep takon maz,koq blog e mbak galuh wiz d delet ki piye? D pndh po?
    Nak d pndh,pndhe nang ndi yow?
    Wiz kdung seneng e,mlh ilang… O yo maz nak iso koleksi wyg e d tmbhi neh yo..

    MATUR SUWUN

  76. Ki Anom Suroto sekitarnya 7 tahun yang lalu sering manggung di Kodam Brawijaya , hampir setiap bulan ..wah sekarang jarang bisa nonton Kodam jarang ada pentas wayang..Ki Anom kapan main di Surabaya Lagi?

  77. Nderek tetepangan Ki Prabu, kulo piantun dusun lan tetep pados seserepan dusun, menawi kepareng derek perso nopo wonten lampahan wayang Kresno Surgo, matur nuwun sak derengipun Ki.

  78. Kawula badhe ngunduh carios baratoyudho, kanti lakon abimanyu ranjab kok mboten saged, pripun caranipun. Dalang Ki Anom Suroto. matur suwun

  79. Pak …, dalem bade nderek prikso nggih… Meniko mekaten, naliko kulo nembeh kemawon unduh Ringgit ingkan lampahipun SEMAR BOYONG lajeng kulo sanjang dateng salah satunggale rencang kulo. Lha rencang kulo lajeng maringi pitedah dateng kulo menawi Lelampahan SEMAR BOYONG meniko mboten sae …, kanggonipun tiyang bebrayan meniko sampun wonten contonipun …
    Ingkang kulo bade nyuwun prikso leres menopo mboten pitedah salah satunggale rencang kulo meniko.
    Matur nuwun sak dereng ipun nggih Pak ….

    1. Silahkan baca disini
      http://www.suaramerdeka.com/harian/0412/06/bud01.htm

      Semar Boyong, Inspirasi Bangkit dari Keterpurukan

      ”Jagad menika badhe ayem tentrem menawi sedaya titah purun nindakaken rehing subasita myang kramaniti tan koncatan jatidhirining bangsa. Jagad samangke kisruh amargi tata susila sampun dipun tilar, budi pekerti sampun boten dipun paelu. Pramila negari pikantuk walake Gusti syuh kanugrahaning Hyang Manon.”

      PESAN Hyang Wenang tersebut dituturkan Kanestren, sesaat setelah kembali mewujud ke wadagnya yang sejati. Suaranya lembut, intonasinya pun datar. Meski demikian, mampu menggetarkan hati para ksatria yang sekian saat bertikai memperebutkan Semar Badranaya, sosok pencipta ketenteraman di mayapada.

      Ucapan Kanestren segera memberikan kesadaran, betapa pralaya yang melanda negeri mereka adalah buah dari laku penistaan terhadap tata susila dan budi pekerti. Untuk mengembalikan tatanan sosial dan pemerintahan seperti sediakala, semua elemen harus kembali berpegang pada jati diri bangsa.

      Bisa jadi, itulah piwulang yang dapat dicerap dari Pergelaran Wayang Orang berlakon Semar Boyong (Sekar Pudhak Tunjung Biru) persembahan Pemerintah Provinsi Jawa Tengah, Sekar Budaya Nusantara (SBN), dan Dewan Kesenian Jawa Tengah (DKJT) di Pusat Kesenian Jawa Tengah, kompleks PRPP Tawangmas, Semarang, Sabtu (4/12) malam.

      Ya, pesan tersebut sangat kontekstual dengan kondisi negeri yang tengah berada dalam situasi carut-marut ini. Terasa benar ada kesengajaan Teguh Kenthus Ampiranto, sang sutradara, memacak lakon tersebut dalam pentas yang digelar bersamaan acara halalbihalal tersebut.

      Semar Boyong adalah kisah teladan, yang setidak-tidaknya mampu memberikan inspirasi untuk kembali bangkit dari keterpurukan.

      Kisah bermula dari pralaya yang melanda mayapada. Negeri-negeri besar yang terlihat kukuh, seperti Hastinapura, Pancawati, dan Amarta pun mengalami kemunduran. Adalah Semar, tokoh yang dianggap mampu membalikkan pralaya menjadi zaman gilang-gemilang. Maka, dengan segenap daya upaya, negeri-negeri agung itu berlomba memboyong Sang Batara Ismaya itu. Pancawati mengutus Lesmana, Hastinapura menugasi Sengkuni, sedangkan Amarta memercayakannya kepada Pandhawa.

      Kepada para duta terhormat itu, Semar meminta syarat, barang siapa mampu mendapatkan Sekar Pudhak Tunjung Biru, kepadanyalah ia akan berserah diri. Perburuan dimulai, dan pertempuran tak terelakkan.

      Lesmana dan Arjuna bertarung sengit memperebutkan kembang yang sejatinya penjelmaan Kanestren, istri terkasih Semar. Akibatnya, Sekar Pudhak Tunjung Biru terpisah menjadi dua: Arjuna mendapatkan sekar pudhak, Lesmana tunjung biru.

      Terasa Ringan

      Berdua mereka menyerahkan kembang tersebut kepada Semar di Klampisireng. Tokoh Panakawan itu lantas menyatukan kedua bagian yang terpisah. Maka, menjelmalah Kanestren dengan membawa pesan-pesan bijak Sang Hyang Wenang.

      Berbeda dari garapan wayang orang klasik, pentas yang dimainkan gabungan anak wayang dari Bharata Jakarta, Ngesti Pandawa Semarang, Sriwedari Solo, dan beberapa perkumpulan lain itu terasa lebih ringan.

      Durasi pementasan sekitar dua jam sebagian di antaranya diisi dengan gara-gara dan peperangan yang memukau.

      Demikian halnya dengan bahasa yang digunakan, cenderung bahasa Jawa populer.

      Pelawak kondang Kirun yang melakonkan tokoh Bagong mampu meretas kejumudan sekitar 150 orang penonton yang hadir dengan dagelan-dagelan segarnya yang acap keluar dari konteks cerita.

      Tamu undangan seperti Gubernur Jateng H Mardiyanto, Wali Kota Semarang H Sukawi Sutarip dan istri, Ny Sinto Adi Prasetyorini, Ketua DKJT Prof Ir Eko Budihardjo MSc, dan Ketua SBN yang juga mantan menteri urusan peranan wanita Nani Soedarsono acap menjadi objek dagelannya.

      ”Wong pensiunan menteri saja bisa memberi THR, masak gubernur tidak,” sindir Kirun yang disambut tawa penonton.

      Terlebih, sebelum pentas dimulai, Sukawi, Ny Sinto, dan Mardiyanto menyumbangkan dua tembang campursari, ”Kempling” dan ”Layang Kangen” dengan iringan orkes pengamen jalanan pimpinan Marco Marnadi.(Rukardi-81)
      ——————–
      Jadi lakon apapun tergantung kita dalam membaca dan menyikapinya

      Apa tidak bagus kalau kita mendengarkan atau membaca kisah Sukesi dan Wisrawa misalnya ? Tentu saja perilaku yang tidak baik jangan dijadikan teladan untuk diikuti sementara nilai yang justru seharusnya perlu diikuti, malah ditinggalkan.

      Membaca ataupun “menikmati” sebuah lakon tentu akan menjadi nilai tambah, minimal menambah wawasan kita, dan tentu saja memperkaya kebijakan kita.

      Matur nuwun

  80. maturnuwun dumatheng ingkang kagungan situs puniko
    mugi mugi tansah pinayungan ing karaharjan ugi kabagaswarasan
    kulo ndherek urun rembug, pranyoto bilih suwanten gamelan ugi wicantenan pak dhalang langkung sae manawai dipun damel 128 K bit(kados wonten ing antasena rabi) sanajan agengipun file ngantos 57MB
    hananging sakeco anggenipun midhangetaken
    nyuwun panganpunten mbok menawi wonten ingkang mboten mranani ing panggalih kang mas prabu

  81. Terimakasih banget mas Prabu buat wayangnya yang telah bisa kami ambil di sini, maaf … ada sedikit yang kurang bisa memuaskan, audionya gak maksimal, ada semacam pita kaset yang mau rusak kalo bisa kasih yang bagus deh

    1. Beberapa rekaman akan ditemui begitu … tergantung kondisi sumbernya juga …
      yang penting disharing dulu, nanti kalau ada yang lebih bagus bisa disharing ulang
      nuwun

  82. matur nuwun pak nggih, biarpun saya masih remaja tp saya jg salah satu penggemar wayang kulit looh :D

  83. pak prabu nopo saget menawi lakon ” semar mbangun kayangan” ki Anom Suroto dipun unggah ten mediafire nopo jumbo file supados gampil dipun unduh …. sukses selalu kagem pak prabu sekeluargi

    1. Sebenarnya di 4sharedpun nggak terlalu susah untuk mengunduhnya, apalagi bila file dalam format audio atau video
      Tinggal ikuti cara-cara yang pernah saya share disini
      sayapun banyak mengunduh file-file dari yang lain di 4shared dan OK juga
      nuwun

  84. Mas Prabu, Nderek Tepang, niki penggemar saking kalimantan, bade nderek tanglet, nopo wonten lakon wisanggeni gugat karyanipun Pak H. Anom Suroto

  85. Wayang tidak hanya tontonan tapi juga sebagai tuntunan ,merupakan budaya nenek moyang kita yang Adiluhung,sepatutnya Generasi Muda memahami budayanya sendiri yang penuh palsafah dan Ilustrasi kehidupan manusia dan dapat untuk cermin serta mencari catidiri

  86. Semestinya wayang yang penuh tuntunan dan perilaku baik harus dilestarikan dan itu sebagai budaya kita, siapa lagi kalau bukan generasi muda. Komunitas wayang yang terhormat, saya ijin mau gabung…

    1. Mas Syairman, ingkang sampun sumadyo lan saget dipun undhuh ingkang werninipun biru mawi garis ngandhapipun, Nuwun

  87. Saksikanlah…Pergelaran Wayang Kulit UNINDRA.Dalang : KI H.Anom Suroto Ceritera : BANJARAN BIMA Seri Bimo Bungkus.Sabtu,21 Mei 2011.DIpelataran Tugu Api Pancasila.TMII.

  88. Nyuwun pangapunten bapak, nopo sampun dipun bentuk komunitas penggemar ringgit…..uri-uri kebudayaan kito………

    1. Mas Sna, komunitas penggemar ringgit sampun ngawujud PPW (Paguyuban Pecinta Wayang) lumantar Milis PPW ugi Fb panjenengan saged ndherek partisipasi monggo kasuwun daftar wonten Milis PPW. Nuwun

  89. Nunut ngiyup para Kadang,,,,
    Sugeng pitepangan kulo supri asal sragen,domisili wonten Karawang Jabar,,

  90. rekaman live pak anom kaset tipe dan vcd yg banyak dijakarta tempat honocoroko shoting.segala lakon tinggal pilih,tapi tidak dijual.

  91. tolong saya ya, bagaimana caranya untuk mendapatkan/ donload Karna Tanding Ki Anom Suroto? trims.

  92. Matur nuwun, kulo saking Tarakan Kaltim sampun saget download wayangipun… lumayan kangge tombo kangen budoyo lan Kutho Sukoharjo….. sepindah maleh matur nuwun mas….

  93. Kagem Pak Prabu, bapak saya sangat suka dan selalu mengikuti semua pertunjukannya Ki H Anom Suroto (tp via radio). kalo boleh tau, dari semua lakon yang dibawakan beliau ada tidak ya, lakon SEMBADRA LARUNG kalo tidak ARJUNA-SEMBADRA KRAMA. kalo ada bisa tidak ditampilkan filenya, saya pengen banget bisa down load. atas perhatian dan jawabannya saya ucapkan terima kasih sekali.

    1. Mas atau Mbak Novi, ki Anom Suroto lakon yang sudah tersedia di web ini (wayang prabu) yang pasti adalah yang tertera pada daftar di atas tercetak dengan warna biru dan bergaris bawah, dan jika menginginkan lakon tersebut bisa di ‘searching’ pada kotak di sebelah kiri atas. sehingga tidak susah-susah mencari manual.
      Terima kasih

  94. tolong dong cerita seputar bharata yudha dari anom suroto di upload..
    ada gak??
    yang lengkap spt ki narto sabdo..

  95. informasi untuk teman2 di Jakarta ada kabar tgl 19 Okt.2011 s/d 22 ada pagelaran wayang kulit di TMII dalam rangka kelanjutan Vestival Dalang Remaja , konon yg empunya cerita (para penjual CD/DVD wayang) tgl 19 Ki Anom dan Mas Bayu, tgl 22 Pak Manteb) .

  96. nuwun sewu mas prabu, pribun menawi dipun unggah file khusus Goro-goro, syukur2 kagunganipun Ki Anom Suroto komplit, suwun.

    1. Mbak Ermawati, kalau bisa mendapatkan hasil rekamannya, jika berkenan di ungah disini ya. Trim’s

  97. kawulo nuwun kangmas Prabu…..Nderek tepang kagem sederek2 pandemen Budaya jawi, utaminipun ringgit purwo.

  98. Matursuwun sanget mas,smpun maringi warto budoyo jawi..hamung puniko engkang saget kawulo aturaken,amargi saking agengipun sumbang sih penjenengan,smpun kerso nguri2 budoyo jawi engkang adiluhung puniko.

  99. Buat Mas Prabu

    Salam Kenal dari Perantauan dan sebelumnya saya mohon maaf dan mohon ijin untuk mp3 wayangannya he he

  100. Nderek ngudho roso bab alur cerito wayang……kula saking Klaten sakniki manggen wonten Banjarmasin, nanging kulo tetap ngikuti perkembangan wayang kulit Jawa, ngantos kulo koleksi kaset DVD pentas wayang saking dalang kondang termasuk Pa Anom….nanging kulo kok bingung nonton kaset wayang dalang Pa Anom lakon wahyu Tunggul Nogo…crito ne sak derenge goro2 kalih bar goro2 kok boten nyambung……ing ngriku raden Antarejo mencari Raden Gatotkoco ketemu Anoman….sak bubare goro2 kok ke kalih tokoh kolo wau boten medal malih…..aluripun slenco dadi bingung kulo…..NYUWUN TULUNG KHUSUS PARA PAGUYUPAN DALANG senajan ngikuti perkembangan nanging ampun ngowahi pakem tebih2…..MATUR NUWUUUUUN………

    1. menawia mboten klentu, menika termasuk lakon carangan, ingkang ateges lakon “karangan” dados nggih yen tertamtu carangan mboten wonten pakemipun, alias sak kersane dalangi kiyambak, tapi yen ngaten niku pancen asring sok slenca kok pak, kadang pas perang gagal medal ning pas bibar gara-gara mboten medal malih, hehe ngapunten menawi lepat

  101. mas prabu, caranipun down load lakon wayang ingkang no 16 s/d ….pripun, kok namung no 1 s/d 15 ingkang saget , matur nuwun mas, kulo teguh prasetyo guru smk pgri wlingi, blitar jawa timur ,

  102. Kangmas Prabu … nderek Pirso …. gadah video lakon “Duryudono Gugur” kang diasto sekawan dalang (Ki Anom, Dalang Slenk dll) manggung wonten klaten, sak bar ipun gempa rumiyen niko … suwun sak dereng ipun ….

  103. Ma Prabu Kulo Saking Jayapura Badhe Tumut ngunduh Lakon Kumbokarno Gugur kok mboten saget kedah ngangge password, nyuwun pencerahan

  104. Mas Prabu kulo saking Cikampek kepingin ngunduh Antoseno rabi nanging kedah ndamel sandi la kulo mboten nggadah , kulo kedah pripun.???????????

  105. masss prabu sak derenge kula unjuk atur tetepangan… saking munir ilham mediun mas,…kula badhe nderek donload wayang 4shared kok ndamel sandi,menawi kepareng pinten sandinipun mas.. suwun…

  106. Mas Prabu< menawi bade donlot Anoman Maneges kados pundi caranipun mlebet dateng mas Guntur? matur nuwun

  107. NUWUN SEWU MAS PRABU, DALEN PENGGEMAR BERAT RINGGIT PURWO, AJENG DONWLOAD KOK MBOTEN SAGET, KEDAH NGAGEM PASSWORD

  108. kang mas pripun niki kulo badhe nderek download wayang kok kedah mawi password lha kulo rak dereng ngertos bingung kulo pripun mas caranipun supados kulo dipun paringi ngertos passwordipun ……….nuwun

  109. DOWNLOADIPUN LANGSUNG SEKECO…AMARGI FILE SAMPUN DIPUN DADOSAKEN SETUNGGAL….MATUR SUWUN KANGMAS PRABU

  110. Anggada Mbalela mboten saget dipun extract amargi nyuwun password malih…mbok menawi wonten ingkang kagungan badhe nderek pirsa…matur sembah nuwun..

  111. mas… nyuwun password kannge mbukak winraripun lakon kresna duta… kula sampun nulis wayangprabu.com, nanging mboten saged

  112. maturnuwun, kula sampun download wayang mp3 ingkang wonten passwordipun, nanging dipun stell kedah ngangge pasword, paswordipun wonten pundi, kepripun, maturnuwun.

  113. maturnuwun,,kulo sampun download kresna duta, mboten ngertos password. nyuwun password kangge buka.

  114. jan……………. keren sanget nonton langsung, sabetane ki anom suroto teng mborneo, tanah sebrang

  115. mas prabu,password kangge mbikak rar napa nggih,kula sampun mendhet lakon kathah kok tasih wonten password
    rar..nyuwun pambiyantunipun…matur nuwun

  116. mas prabu,mbok kula dipun paringi password rar kangge mbikak anggada mbalela,kumbakarna gugur,kresna duta lan bisma gugur,kula sampun download kok wonten password rar…nyuwun pambiyantunipun…matur nuwun..

  117. mas prabu,menawi lampahan “batara ismaya krama” menopo sampun wonten nggih mas
    matur nuwun…..

  118. nyuwun sewu, menawi donlod saking 4shared ingkang format .rar kok ten tengah jalan sering putus nggih? mawi host sanesipun wonten mboten nggih? matursuwun

  119. Untuk lakon “Bisma Gugur” apa bener passwordnya wayangprabu.com (tahu dari facebook). Tapi setelah dicoba kok tetep gak bisa unlock ya?

    Tks.

  120. nuwun sewu kang mas prabu . menawi kagungan lakon babat wonomarto kagunganipun ki anom suroto dipun jabaraken. lakon puniko suwantene sae sanget. matur sewu sembah nuwon sakderengipun mas prabu.

  121. ngapunten…. lakon anggodo mbalelo kalian kumbokarno gugur sampun kulo download… kok wonten pasword tipun ngih?… nyuwun sewu dipun tulungi…. nuwun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

%d bloggers like this: