Audio & Video

Berikut ini adalah halaman list Audio pagelaran wayang dari beberapa dalang. Sharing ini berasal dari koleksi sendiri dan dan sumbangan dari banyak para sutresna wayang.

Kami ucapkan terima kasih kepada semua yang telah berbagi dan berkenan mengunjungi halaman ini.

Semoga bermanfaat

Matur nuwun

worldwht

dalang

worldwht

colbar
ki-nartosabdo
Ki Nartosabdho
anom-suroto
Ki Anom Suroto
manteb-sudharsono-new
Ki Manteb Sudharsono
colbar
ki-hadi-sugito
Ki Hadi Sugito
timbul-hadiprayitno
Ki Timbul Hadiprayitno
kisulaiman
Ki Suleman
colbar
ki-enthus-susmono
Ki Enthus Susmono
warseno-slenk
Ki Warseno Slank
bayu-aji
Ki Bayu Aji Pamungkas
colbar
ki-sugino-siswo-carito-2
Ki Sugino Siswocarito
ki-bagus-marwoto
Ki Bagus Marwoto
ki-purbo-asmoro
Ki Purbo Asmoro
colbar
tulungagung
Ki Eko Gondo Prisdianto
ki-kondho-widodo-sun-gondrong
Ki Kondho Widodo
ki-supeno-atmojo
Ki Supeno Atmojo
colbar
ki-suparman
Ki Suparman
ki-panut-darmoko-2
Ki Panut Darmoko
ki-rudi-gareng
Ki Rudi Gareng
colbar
ki-juwito-gendeng
Ki Juwito Gendeng
asep-sunandar-sunarya
Asep Sunandar Sunarya
cecepsupriyadi
Tjetjep Supriyadi
colbar
wayang-orang-petruk-wuyung-1
Wayang Lain-Lain
colbar

199 thoughts on “Audio & Video”

  1. Kulinguwun

    Ada beberapa yang gak bisa aku download, kena apa ya ? Terus Lakon wayang tulisan yg warna hitam kapan ada ???
    Aku pengin koleksi terutama dalang ki hadisugito, tentu saja yg lain masih banyak, kira2 kapan ada ya ???

    Matur nuwun
    Waluyo

    ________
    Harusnya kalau sudah tampil di 4shared, dapat didownload ..
    Yang masih belum di sharing, mohon kesabarannya … soalnya file-filenya cukup besar. Kalau rata-rata pagelaran wayang berdurasi 8 jam saja maka file yang dibutuhkan sekitar 400 meg kalau file mp3nya bit ratenya 128 KBps
    Saya terpaksa harus create beberapa account untuk menampung semua file
    OK
    Makasih, matur nuwun

  2. Kulonguwun malih

    Yang ‘Durna Picis’ saya belum bisa download, kira2 kena apa ??
    Gimana caranya ???

    Maturnuwun
    Wly

    ______
    Sepertinya memang ada masalah …
    diidentifikasi sebagai illegal file …
    insya allah saya upload ulang nggih ..
    matur nuwun

  3. mas prabu apa sudah ada MP3 wayang bayu aji pamungkas, kalo sudah ada mohon di upload hehehehe, maaf mas pakai bahasa indonesia bahasa jawa saya kurang bagus, tapi saya penggemar wayang, di Balikpapan kaliamntan hampir setiap bulan ada wayang kulit mas dan rata2 dalang dari jawa, yang sering saya toton pak anom suroto udah dua kali, pak warseno satu kali, pak purbo asmoro satu kali, bayu aji satu kali, dan banyak lagi mas mohon yah mas kalo ada yang baru

    _____
    Ada bayu aji tapi versi pendek … mungkin nggak menarik kalau dijadikan audio
    Mas Tohir …. kalau bisa mbok setiap nonton pertunjukan itu direkam …
    nanti disharing ke kita-kita semua … kalau perlu bantuan bisa nanti dibantu ..
    asyik lho nonton live …
    Makasih ya …

  4. Maaf, koq pada lakon Kumbokarno Gugur hanya ada 7 seri apakah itu sudah sampai selesai karena biasanya sampai 8 seri. Terima kasih

    ____
    Memang ada 8 file ….
    Terlewatkan mungkin ….
    Akan saya lengkapi
    Matur nuwun nggih koreksinipun

  5. Kagem Mas Waluyo, Nyuwun pangapunten sakderengipun (hehe maaf Bahasa jawa).
    tadinya saya juga punya pengalaman serupa, tetapi terus langsung saya coba klik pada nama fileya (bukan download, misal saya klik )terus alihkan pada tab Play, klik simbol play dan tunggu sampai indikator berjalan sampai selesai. Setelah itu lihat di temporary folder caranya bisa dengan jalankan Disk Cleanup, klik Temporary Internet Files kemudian klik view dan akan muncul tampilan folder yang berisi file dengan nama “preview[1].mp3” yang adalah file yang anda cari. Silakan anda copy file tersebut.
    Selamat mencoba.

  6. Untuk mas Waluyo, ada ralat sedikit :
    kalimat “(bukan download, misal saya klik )” diganti dgn (bukan download, misal saya klik Durna_Picis_01.mp3)
    Selamat mencoba.

  7. mas pra-bu,tolong kalo ada waktu mp3 wayang-nya ki narto sabdo di upload-lah.biar aku bisa’ngunduh’gitu he he he .matursuwun sakderengipun.

    ____
    Insya allah

  8. dalang ginone ana sing duwe liane oera ya nek ana sing duwe nyong njaluklah wong pada pada wong purwokertoan ikih nggo koleksi nyong paling kesengsem karo rama gino tapi nyong siki adoh nang jakarta sapa sing duwe mp3ne nyong njaluk tulung karo batir batir. matur sembah newun sedurung kalih batir batir

  9. Punten mas prabu….koq lampahan Sudamala (Ki Nartosabdo) dereng lengkap 8 file nggih? benjang menopo bade dipun lengkapi? Lan menawi wonten lampahan Abimanyu ranjab (Ki Nartosabdo) lan Gatutkoco gugur (Ki Narto sabdo)….Matur nuwun mas

    ______
    Kadosipun “Sudamala” kulo nggih dhereng lengkap. Mangke kulo goleki rumiyin mbok menawi ketlisut
    Matur nuwun

  10. BUAT MAS NUGROHO

    Sudah saya coba, wayang sudah jalan, tapi masih di internet, dengan klik PLAY. Akan tetapi sampai sekarang saya belum bisa download atau punya filenya dg cara selain download. Mohon caranya utk dapat file DURNA PICIS ini dijelaskan lebih detail langkah2nya, satu-demi-satu.
    Posisi ‘Temporary Internet Files’ dimana ? Saya cari dg SEARCH, tapi di dalamnya tidak ada file dengan nama “preview[1].mp3″
    Sekali lagi mohon langkah2 utk memperoleh file tsb satu demi satu.

    Matur nuwun sanget
    Waluyo

  11. Begini Mas Waluyo, kalau Anda sudah sampai ke tahap memutar satu file sampai selesai, tahapan itu sudah betul. Setelah selesai diputar, coba anda buka dari Start Menu/Program/Accessories/System Tools/Disk Clean Up.
    Sesudah itu akan muncul tampilan “Select teh drive do you want to clean up” lalu pilih (C:)
    Tunggu sebentar, lalu akan muncul files to delete dan di bawahnya ada daftar terdiri dari “Downloaded Files”, “Temporary Internet Files”, dan lainnya.
    Klik di Temporary Internet Files (bukan di check box-nya) lalu klik “View Files”.
    Tahap berikutnya akan muncul window berisi folder-folder dengan nama kode alfanumerik (contohnya 2PL2F4SE), lalu buka satu per satu sampai anda mendapatkan file “Preview(1).mp3” atau “preview(1).htm”.
    Bila anda menemukan filenya dlm format *.htm maka copy ke folder yang anda tuju lalu rubah ekstensinya menjadi *.mp3. Tetapi bila anda mendapatkan yg format mp3 maka tinggal anda copy saja file tersebut ke folder yg anda kehendaki.
    Makaten, mugi saged lumampah kanthi sae.
    Matur Nuwun.

  12. Mas Prabu, kula nguraken sanget agunging panuwun awit Panjenengan kersa naggapi lan paring wangsulan dhateng panyuwunan pirsa kula. Kula punika tiyang Jogja nanging sampun sawatawis wekdal nyambut damel wonten Denpasar, lan situs puniki sanget saged nambani raos kangen kula dhumateng kabudayan Jawi.
    Mugi-mugi niat luhur Panjenengan nguri-uri miwah nglestantunaken kabudayan kita punika lestari lan tumular dhumateng sadherek sanesipun.
    Matur Nuwun

    ______
    Matur nuwun
    Kersanipun pancen kados mekaten
    Minimal kita sedaya saget nguri-uri kabudayan jawi amargi sakmeniko sampun kathah ingkang sampun ninggalaken
    Padahal, kados budaya wayang puniko kathah ilmu sarta manfaat kangge kita nglampahi kehidupan sakmeniko …
    Mekaten … sepindah malih matur nuwun

  13. assalamu alaikum…..
    mas prabu,mengingat kesenian tradisional(jawa)tidak hanya wayangkulit.
    bolehlah sekiranya saya ada sedikit usul.
    seandasinya mas prabu ada koleksi ketoprak mataram suatu misal,alangkah baiknya di upload di sini sekalian.biar tambah’regeng’suasana rumah baru kita ini.
    wassalam……

    ______
    Kalau budaya jawa selain wayang, silahkan tengok di http://pr4bu.co.cc
    Ketoprak kirun sudah pernah saya upload di http://youtube.com/user/bumiprabu
    Di blog ini saya khususkan untuk wayang saja
    Makasih ya

  14. Mas Prabu, saya sudah mendownlod lakon duryudono gugur kemudian saya burn ke cd, kalau distel urutannya kok tidak sesuai dengan urutan nomornya.
    Barang kali mas Prabu bisa memberi solusi, soalnya dengan begitu, ceritanya jadi ngaco. Tolong ya mas?

    _____
    Player biasanya mengidentifikasi pengurutan berdasarkan kriteria tertentu, misalnya nomor track, index by name or date modified. Prioritas utama biasanya index by track. Sebelum di burn coba saja di mainkan di mp3 player semisal winamp maka urutan disana akan kelihatan.
    Kalau nggak sesuai bisa juga di edit audio filenya
    Semoga saya nggak salah
    Matur nuwun

  15. Mas cara download mp3 wayangnya kayak format yang dulu ja, supaya lebih mudah! matur nuwun.

    _____
    Dulu sewaktu masih di prabuwayang saya sempat beli space sehingga file-file mp3 saya taruh di sana
    Namun karena akhirnya blognya di blok :) saya jadi pikir-pikir dulu untuk beli lagi
    kan rugi belum dimanfaatkan maksimal dan berakhir masanya sudah diputus
    Oleh karenanya … saya manfaatkan free sharing file saja untuk menyimpan koleksi
    memang jadi agak ribet dan lama
    namun bagi yang ingin cepat sebenarnya dengan modal sedikit bisa download file lebih cepat tanpa nunggu dan bisa multi download dengan bayar ke 4shared … nggak mahal kok untuk setahun
    Makasih ya

  16. Buat yang mau download, karena filenya tambah “gendut”, downloadnya jadi lamaaaaaaaaaaaa. Sabar aja + “alon-alon waton kelakon”. Numpang usul, mungkin Kang Prabu bisa make format lain *.wma atau dipecah kecil-kecil kayak dulu. Biar agak cepet downloadnya. Dulu saya pernah download dari javawayang. Dibandingkan dengan format mp3, yang pake wma bisa lebih cepat meskipun sama2 1 file/kaset. Atau bisa juga sedikit mengorbankan bitrate suara (dibawah 128KBps) biar filenya gak terlalu besar.

    _____
    Awalnya sih sebenarnya saya menyimpan untuk koleksi sendiri saja
    tapi kemudian kepikiran kenapa nggak di sharing saja
    jadi akhirnya saya sharing saja dengan format mp3 dan rata-rata dengan kualitas 128 KB sehingga untuk audio dengan durasi satu jam, maka cukup besar juga per filenya (sekitar 50 MB)
    Mohon maaf bila agak berat dalam downloadnya
    Tanpa mengurangi rasa hormat kepada para downloader pecinta wayang, kalau memang terlalu berat silahkan berkunjung ke http://javawayang.com
    Sekali lagi mohon maaf bila kurang berkenan
    Matur nuwun

  17. mas prabu, saya penggemmar wayang, juga pengoleksi wayang, kalau bisa judul wayangnya diperbanyak, soalnya wayang mp3 sekarang sulit carinya, terimakasih..

    _____
    Nggih insya allah kalau ada yang baru senantiasa langsung akan saya sharing
    Matur nuwun

  18. sekitar thn 80-90an ada dalang wayang kulit dari tulungagung.kalo tidak salah namanya ki kondo murdiyat.buat semua teman pecinta wayang yang masih menyimpan kaset,bolehlah di konvert,lantas di upload kesini.
    syukur-syukur kalo mas prabu punya kasetnya.
    matur nuwun

    ______
    Kalo di Solo dan sekitarnya kebanyakannya sih kaset-kaset yang ada dalang-dalang gagrak Yogya atau Solo. Mungkin kalau dalang dari Tulungagung dapat dicari di daerah Tulungagung dan sekitarnya.
    Kecuali kalau sudah dalam bentuk VCD, saya lihat banyak koleksi dari berbagai dalang dan berbagai gagrak. Namun kebanyakan sih rekaman-rekaman baru.

  19. Mas Wahyu Nugroho Jatinya Ko Blm lengkap????

    ____
    OK sudah saya upload CD yang ke-7.
    Makasih ya infonya
    Matur nuwun

  20. Ass..
    Sugeng dalu…kang mas
    kulo asli saking banyumas,wonten mboten koleksi dalang Ki Sugino
    kanti lakon sanesipun….nyuwun biodata mas Prabu …kulo tenggo wonten Imail kulo….maturnuwun
    Wassalam

    ____
    Wah … kulo pikantuk lakon Ki Sugino kaleresan pas dolan dateng Purwokerto tahun rumiyin … Insyaa allah menawi pas tek mriko badhe madosi malih ..
    Matur nuwun nggih

  21. Ass mas…
    matur nuwun sanget kangge koleksinipun mpun lumayan lengkap
    mugi diparingi balesan saking Allah SWT..
    tapi nyuwun tulung,ngapunten kawulo mboten gadah account 4share.
    mbok menawi saget upload teng indowebster nopo rapidshare

    matur nuwun kangge sadoyonipun…ngapunten ngerepoti

    ______
    Kosokwangsulipun kulo mboten gadhah account rapidshare utawi indowebster :)
    Nanging wonten ing 4shared kan saget download file tho … senajan mboten gadhah account ?
    Menawi pengin langkung cepet, gandem marem pancen kedah mbayar … ning mboten awis kok ..
    Matur nuwun

  22. Mas Prabu , kula mbotem saged matur kathah. Pokokipun top markotop.Mugi panjenengan tansah sehat lan lancar sedayanipun. Sekaliyan ndherek ngundhuh wayangipun. Maturnuwun.

    ____
    Matur nuwun donganipun …
    Sami-sami mugi kito sedoyo tansah sehat lan lancar sedayanipun …
    Matur nuwun

  23. wah..wah mas prabu maturnuwun banget, dengan kreatifitas mas prabu kita bisa denger wayang yang bisa membuat saya jadi kengen banget dengan pulau jawa,

    _____
    Wonten ing Kalimantan kan kathah wong jowo tho ?
    Ananging tamtu suasananipun benten nggih
    Salam kenal lan matur nuwun

  24. Enten salam saking mas Wibowo lenggah wonten Klender Jl Lele Jakarta
    Timur…asli saking Jatinom Klaten
    kagem mas Prabu

    _____
    Mas Wibowo kenal kulo mboten nggih … nate panggih menopo dereng ?
    Salam mawon
    Matur nuwun Mas Pawitra

  25. mas Prabu saya penggemar wayang kulit, terutama dalng Alm Ki Narto Sabdo, hampir semuanya sudah saya download.
    Kapan ada lokan lagi
    Matur nuwun

    saya tinggal di Denpasar bali

    _____
    Salam kenal buat mas suhandoko
    Dimanapun berada sebagai pecinta wayang tentu akan berupaya untuk menikmatinya
    Semoga akan selalu dapat memenuhi hasrat menikmati budaya adi luhung ini
    Matur nuwun

  26. Kulonguwun

    Saya mau download SEMAR HIJRAH, DALANG Ki Bagus Marwoto. Tapi setelah saya klik kok muncul halaman MULTIPLY.COM. Bagaimana caranya download semar hijrah tsb ??? Apabila ada yang tahu caranya, mohon diberi petunjuk yg jelas. Maturnuwun sakderengipun.

    Waluyo

    ____
    Memang dulu saya tempatin di multiply
    silahkan cari reff untuk dl … sudah cukup banyak di bahas di internet
    Makasih

  27. Kulonguwun

    Saya mau download SEMAR HIJRAH, DALANG Ki Bagus Marwoto. Tapi setelah saya klik kok muncul halaman MULTIPLY.COM. Bagaimana caranya download semar hijrah tsb ???

    Selain itu, kadang ada juga yang muncul halaman WordPress.

    Apabila ada yang tahu caranya pada kedua halaman tsb, mohon diberi petunjuk yg jelas. Maturnuwun sakderengipun.

    Waluyo

    _______
    Silahkan buat account baru di MP … gratis dan nggak susah
    habis itu baru di dl
    Matur nuwun

  28. Kulonguwun malih

    Lakon SUDAMALA seri ke-5 sampai ke-8 kok gak ada / gak bisa didownload??/ Kenapa ya ???
    Mohon gimana caranya agar bisa didownload???

    Matur nuwun
    Waluyo

    ____
    Dari sumbernya memang belum lengkap … kalaupun sudah ditampilin sepertinya “file not found”
    Silahkan infokan ke admin javawayang.com
    Matur nuwun

  29. Mas Prabu, sanget kreatif, dalem sampun ngdonloud sebagian MP3 wayang, umpami nboten kaweratan mbok kula nyuwun tulung informasi toko kaset ingkang taksih sadeyang kaset wayang rekaman singo barong, utawi para sederek ingkang kagungan koleksi kaset wayang singo barong dalang ki Narto Sabdho hubungi kula 08112118132 utawi di email hazahri_mughni@ymail.com. Matur Nuwun Mas Prabu

    ___
    Kalau di kota-kota kecil di Jawa semisal solo, klaten, yogya, purwokerto dll masih banyak kok Mas …
    Nah kalo judul yang diminta saya kurang tahu …
    nanti kalau ke jawa saya coba tanya
    Matur nuwun

  30. Kulonuwun kang Prabu,
    matur suwun sakderengipun, saniki kulo saged mirengaken lakon wayang via mp3 ingkang kulo unduh saking website panjenengan. saniki kulo saged leyeh-leyeh kaleh mirengaken pak dalang carios. saged dados obate kangen kampung jowo naliko makaryo ing tanah sebrang.

    nyuwun duko saking panjenengan kakang, website panjenengan kulo link wonten blog kulo.

    sepindah maleh matur suwun, mugo panjenengan lang keluargo senantioso sehat lan murah rejeki. suwun

    ____
    Wah … remen sanget kulo menawi wonten ingkang saget “menikmati” pasugatan wayang wonten ing blog niki
    Matur nuwun sampun mampir lan sampun ngelinkan blog puniko
    Salam sukses selalu

  31. Nuwun Mas Prabu,

    Kalau ada lakon “Kresna Duta” baik yang dimainkan oleh Ki Anom Suroto atau sawargi Ki Nartosabdo tolong di upload nggih.

    salam,
    widodo

    ___
    OK saya ada lagi “Kresna Duta” versi Ki Nartosabdho … Sangat bagus cerita yang disampaikan oleh Mbah Narto, penuh dengan pelajaran tentang menyikapi hidup dan kehidupan ..
    Sbentar lagi akan saya upload dan sharing …
    Tunggu saja ya
    Matur nuwun

  32. mas prabu sekarang malah beli domain sendiri nggak nunut di wordpress demi pecinta wayang kulit, saya sangat mengucapkan terima kasih sekali.
    barusan saya dapet informasi dari teman kalo bulan juni ini 2009 di tempat kami ada wayang kulit dalang nya Bapak Manteb lalu beberapa hari berikutnya Bapak Purbo Asmoro. mudah2 bisa merekam nya untuk di sharing

    ____
    Wah sae puniko … saya tunggu hasil rekamannya ya …
    asyik tuh … kita pengin menikmati juga pagelaran yang update dari para dalang kondang itu ..
    Trima kasih

  33. Mas Prabu,

    Terimakasih atas cerita Kresna Duta yang sudah di upload.
    Lemah teles, Gusti Allah ingkang badhe mbales.

    nuwun,
    widodo

    ____
    Matur nuwun
    Pancen menawi Mbah Narto ingkang membawakan … sebuah lakon akan terasa beda
    mempunyai greget dan sangat dalam maknanya
    Mugi reno ing penggalih

  34. Kulo nggih ngaturaken panuwun, Kresno duto-nipun (Ki Narto sabdo). Sabab Kresno duto rumiyin ingkang kulo download saking prabuwayang.wordpress.com fileipun radi kacau..sanajan sampun kulo joint. Sejatosipun tasih katah lakon saking Ki Narto sabdo lhe…..contonipun:
    Bambang Sakri, Palasara, Gandomono luweng, Gondomono sayembara (sayembara mentang langkap), Bale sagala-gala, Pacoben siswa Sukalima, Babat alas wanamarta, Sesaji raja suya, Pendawa Dadu, Pendawa ngenger, disisipi Kresna Gugah, Wirata Parwa, Abimanyu ranjab, Gatutkaca Gugur, Pendawa Gubah, Pendawa Boyong, Lahire Parikesit, Partadewa, Parta krama, Alap-alap Setyaboma, Narayana maling, Kongso adu jago, Rama Gandrung, Dasamuka lahir lan sanes-sanesipun tasih katah.

    ____
    Wah wah sae sanget puniko menawi wonten nggih … mugi kita samangke saget saling sharing nggih …
    Matur nuwun kawigatosanipun ..

  35. Mas Prabu ,matur nuwun sanget koleksinipun wayang .Sekaliyan ijin ndherek ngundhuh. Dalem gadhah panyuwunan lakon ” Ampak-ampak Wirata” dhalangipun pak Mantep Sudarsono. Matur nuwun

    ___
    Insya allah menawi sampun wonten nggih

  36. Mas Prabu yang baik hati
    saya pingin koleksi semua judul wayang yang ada di website mas..
    tapi tidak semuanya bisa saya download dan kalau download lama sekali karena mungkin keterbatasan komputer saya. Bagaimana caranya ya saya bisa mendapatkan yang sudah berbentuk CD MP3, sebab Bapak saya sangat menggemari wayang. Maksud hati sich pingin nyenengke Bapak saya.
    Oh ya mas alamat Mas Prabu dimana sich?… kalau boleh tahu…
    saya orang Temanggung. Tolong ya Mas Solusi mendapatkan semua judul dalam bentuk CD.
    Semoga kebaikan mas dapat membuat budaya kita “JAWA” tidak hilang begitu saja dan mendapat balasan yang setimpal dari Yang Diatas.
    MATUR NUWUN….

    ___
    Bertahap saja Mas
    Alon alon waton kelakon :)
    Kalu diniyati untuk kebaikan insyaa allah akan diberi kemudahan
    Matur nuwun

  37. NYUWON SEWU…. MASIH ADA LAGI KOLEKSI DALANG KI HADI SUGITO YANG LAEN GAK… SEPERTI BAGONG KEMBAR, SEMAR GUGAT, PETRUK KEMBAR, PETRUK ILANG PELETE DLL, SOALNYA AKU ITU PENGGEMAR BERAT DALANG KI HADI SUGITO. YANG SAUDARA UPLOAD DI ATAS, AKU UDAH PUNYA SEMUA.
    KALAU ADA TOLONG DONG DI UPLOAD LAGI, TERIMA KASIH..
    SALAM SUKSES UNTUK PERWAYANGAN INDONESIA.

    ___
    Insya allah kalau ada akan saya sharing semuanya.
    Matur nuwun

  38. Mas Prabu….
    Saya pengin cara download yang cepat, katanya bisa dengan bayar ke 4shared, dan tidak mahal, cara bayarnya gimana, saya tidak punya kartu kredit, kalau bayar lewat transfer bank bisa apa tidak, per tahunnya berapa sih, Maturnuwun….

    ____
    Kalau sudah punya account tinggal upgrade sesuai yang diinginkan.
    Pembayaran bisa pakai CC atau pay pal.
    Dicobi nggih

  39. nembah nuwun sanget kagem Kang Pranowo, dening kalodanganipun anggene up-load wayang. minangka nguri-nguri budoyo jowo kang luhur.

    raos manah tansah remen lan bungah, saged mirengaken wayang ing monco nagari, kados dek rumiyin ing dusun.

    Kang, nuwun sewu badhe nderek tangklet. menawi wayang ingkang bentuke movie punopo gadhah?

    nuwun..
    nGainul (cairo)

    ___
    Sebagian sampun kulo split wonten ing youtube. http://youtube.com/user/bumiprabu
    Nyuwun sewu dereng sempat upload malih

  40. kang, aku galuh.
    piye kabare?
    Aku wis upload Anom Suroto, Bandung Naga Sewu lan Narto Sabdo, Gatutkaca Sungging, sarta Pamungkas Bayu Aji, Kresna Boyong.
    Silahkan di Link, muga muga manfaat buat kanca-kanca sutresna ringgit purwa.

  41. Mas galuh….kulo tenggo Gatutkaca Sungging-ipun….kulo penggemar berat mbah Narto….
    Maturnuwun

    Edy Listanto
    Bogor

  42. Kosong pripun, ta?
    Tenan, kang. Saya dah login di 4shared. Terus fileku tak upload. Bareng wis mlebu, alamat nduwur tak kopi. terus tak paste disini http://www.4shared.com/account/home.jsp?sId=RsnTp2msJ7adW4SG#. Njajal neh, kang!
    Ngapunten lho wis tenan, telung lakon.
    Narto : Gatutkaca sungging
    Anom : Bandung Naga Sewu
    BAyu : Kresna Boyong.
    Malah aku diparingi 3 DVD Mp3 saka sawijining Radio Swasta ing Solo. Narto, Anom, Manteb. Kabeh ngenani lakon Bratayuda. Wiwit Kresna Duta nganti Pariksit lahir.

  43. Apa kira-kira nggonku atur alamat (copy paste apa kliru, ya?)
    Coba njenengan ngendika, carane piye, sing cetha, file wayangku wis tak upload, lan kandhane 4 shared success!

  44. Sisan kang, timbang lali.
    Saya juga ada koleksi Mp3 Gendhing Jawa akeh sak pole (bahasane wong sragen), Langgam jawa waljinah jaman mbiyen, bossas versi jawa, mars lan hymne parpol 2009 (30 partai), puisi WS Rendra. Apa kepareng lan cocog yen tak aturke jengandika ingkang minulya mas prabu? terus carane pripun?

    ____
    Wah menawi kerso maringaken dateng kulo, kulo remen sanget …
    Cocoke kadosipun wonten bumi prabu
    Matur nuwun

  45. Mas Prabu………. Ngapunten tenan. Link yang diatas itu wis tak jajal bola bali. Mlebu metu nganti pedhes jare………. dan kayaknya bisa. Saya pekewuh dengan rekan-rekan yang ngersakke tambahan referensi MP3 Ringgit Wacucal, kecelik terus. Monggo……….. Yen terpaksa gagal lagi ya Jenang sela wader pari di kasih glepung, digoreng buat rempeyek. Pripun? Cocok. Apuranto yen wonten lepat kawula

    ______
    Wah jan salut aku karo Mas Galuh …. mempeng tenan … ora rilo yen koncone kuciwo lang nunggu suwe-suwe
    Sakniki sampun leres Mas …
    Matur nuwun … langsung kulo wartosken nggih ka sedoyo sutresno wayang
    Matur nuwun sepindah malih

  46. Sami-sami kang.
    sawetawis punika kula aturaken sawetawis kagem referensi di link yang sama http://www.4shared.com/account/dir/13298058/8bf49d70/sharing.html bossas cengkok jawa. rumangsaku untuk sekedar selingan lumayan juga kok.
    Tasih ngersakaake Basiyo? kula ugi wonten sawetawis judul kangge njangkepi koleksi panjenengan. Kersa????????

    ____
    Mbak Galuh … kulo pikantuk nyaosi saran ?
    Saenipun saben lakon utawi album di nggonke satu folder … ampun dicampur kados ngaten. Mangke menawi sampun kathah bingung ….
    Cobi wonten ing folder “My Shared” di klik kanan dan di pilih “Create a new folder”. Kemudian dibuat per folder tiap lakon atau album. Insya allah langkung sekeco ….
    Nyuwun sewu lho mboten ateges kulo menggurui …
    Mung sekedar kasih saran kemawon …
    Matur nuwun nggih Mbak …

  47. Sisan kang, tak unggahke Dagelan Banyumasan (peyang Penjol) kaliyan Ludruk (Basman, Kartolo) Mbuh kanggo, mbuh ora!

    ______
    Mangke kulo delok rumiyin ….
    ning cocoke dileboke ning bumiprabu ae http://pr4bu.co.cc
    cocok mboten ?
    Matur nuwun

  48. KOREKSI, KANG. AKU IKI MBAK, DUDU MAS. Masak jeruk minum susu…. eh, jeru. KANG, SAYA NYUWUN PANJENENGAN UP LOAD BIMA MANEGES. AJA NGENDIKA DI JAVA WAYANG ATO LINK LAINNYA, AKU WIS BLUSUKAN TEKAN NGENDI ENDI……. GAK ENEK, KOTHONG BLONG (bahasane ketara yane wong Sragen, ya…… Mboyak!!!) TAK TUNGGU KANG.

    _____
    Wadhuh ….. nyuwun sewu lho mbak …. kulo wastani menawi kangmas
    nek wong sragen ndisik mesti wis nate numpak bis maranata jurusan solo – sragen :)
    bimo manegese yen oleh insyaa allah langsung disharing nggih …
    matur nuwun

  49. Matur nuwun, kang. Dhawuh panjenengan wis tak tindakke eh…. maksudku wis tak lebokke di folder.
    Di websitenya PEPADI ada lakon Bima Maneges (Anom), saya coba download jebul wis kosong. Para sutresna Sing kagungan Bima Maneges, mbok di unggahke, aku tak nunut nyedhot……… Wis ta, menggko dak aturi ijol SEMAR KUNING (Narto Sabdo) lan Gathutkaca Krama, apa Pandhawa Muksa. Pripun??????
    Btw, Kang, tampilane Bumi Prabu kurang mak nyus!!!! Mbok di othak-athik piye ngono, ben aku krasan sowan mrana. Ngapunten lho kang, aku rada kewanen matur ngono!!!

    _________
    Nggih … matur nuwun saran lan kritikipun …
    Mugi-mugi samangke saged langkung sae malih ….
    Matur nuwun

  50. MATHUR NUHWUN mas prabu…. untuk koleksi baru wayang Ki Hadi Sugito nya. saya baru ada download…. wahh.. pasti ayah saya di sumatera sana senang sekali aku tambahkan satu lagi koleksinya. kalau ada lagi lakon yang lain dari ki Hadi Sugito.. monggo di tunggu sharingnya…
    pisan maneh mathur nuhwun sanget nggehh… kulo niki orang sumatera yang merantau di jogja, sekaligus keluarga saya adalah penggemar ki hadi sugito semua, dari ayah, sampai paman2 saya.

    di tunggu yang lain yach…

    _____
    Sami-sami Mas …
    Rumaos nderek bingah menawi rerencangan bingah
    Mugi kito sedaya tansah diparingi kesaenan kaliyan Ingkang Murbeng Dumadi …
    Matur nuwun

  51. Singkat wae kang,kepareng nyuwun priksa.
    Di blog ini, dibawah judul blog ada tab : Blog, Anaut, Kayon, Download, MP3 Wayang, Video Wayang….. Itu cara mbikinnya Pripun?
    Terus Yang kedua, Klom paling kanan (blogroll, jawa, rumah lainku, wayang Face book (yang ada gambar abimanyu itu..) berikut su-subnya, Carane buat dan nge’link’nya pripun, ta.
    Yang ketiga (untuk season ini) yang di kolom 2, ada judul-judul lakon. Itu cara bikinnya gimana.
    Jawab singkat, cermat, pake bahasa awam dan gak pake lama. Syukur kersa ngirim ke email saya (www.estemor_gilih@ymail.com). Juga kepada para sutresna yang keparing paring pambiyantu kula aturaken panuwun.
    Mpun kang, niku kriyin mawon seje dinten kulo njaluk warah, njaluk tulung lan jaluk nopo-nopo malih. (lha ini basa krama dimejo samin)……………….

    _____
    Wah …yen pengin cepet kudu privat mbak :)
    Ning saiki wis akeh sing online kok … free …
    silahkan otodidak dengan panduan beberapa link seperti

    http://panduan.wordpress.com/
    http://belajarwordpress.blogspot.com/
    http://rivermaya.wordpress.com/
    http://www.belajarngeblog.com/

    Nyuwun sewu nek aku durung iso bantu, soalnya kalau bikin panduan dhewe sepertinya butuh waktu cukup lama
    Manfaatkan saja yang telah ada, panduan yang lainnya juga masih banyak kok kalau mau dicari lagi …

    Sing rajin nek belajar yo … di praktek-e langsung
    pasti jos .. gandos
    Percoyo aku karo sing jenenge Mbak Galuh … pastine wonge gandes, luwes, prigel, setiti ngati-ati … opo neh yo .. pokoke sing apik-apik wae

    Kados nganten nggih …
    Monggo .. matur nuwun

  52. wah, aku lali durung log out!!!! Aku galuh lho, kang………… isih waris dewe jadi tolong, sambil membudidaykan nepotisme, nggonku nyuwun priksa bab-bab ing nduwur, diselakke nggih?

    ____
    Nggih .. monggo

  53. Nderek nepangaken kagem sadaya sutresna ingkang nguri-uri budaya jawi, matur nuwun sanget sampun kepareng ‘share file’ ringgit wacucal kathah, kula sampun nyobi ‘download’ wah ngremenaken sanget, mugi budaya kita tansah wonten ingkang nguri-uri supados mboten ical.
    Nalika kula nyobi ‘download’ file ingkang wonten catetanipun ‘kiriman dari Mbak Galuh’, kok radi benten, ‘stereo’nipun namung mungel ingkang tengen, ingkang kiri mboten wonten suwantenipun, mbok menawi nalika ‘convert’ipun wonten ingkang kirang, dados inggih radi mboten sakeca, ugi radi ‘over volume’ipun (pecah)
    Namung mekaten atur kula, mugi ndadosna wuninga, lan nyuwun gunging pangaksami menawi wonten lepat kula lan sampun kumewani matur. (wong kari njupuk wae kok protes)
    Matur nuwun,
    Nuwun,
    Jatmiko
    Ciputat

    _____
    Sugeng pitepangan Mas Jatmiko
    Matur nuwun sampun kerso pinarak …
    perkawis audio mboten sekeco, mbok bilih kasetipun utawi nge-rip-ipun kurang sae … Mbok bilih Mbak Galuh piyambak samangke ingkang paring dhawuh …
    Monggo

  54. Masalah ripping audio?
    Mbuh kang, gak ruh aku!!! Pokoke anane ya mung ngono kuwi. Saya cuma tahu copy, paste thok thil! Pangapunten yen krusek2 gak cetha. Tapi lain kali tak bilang sama yang ngasih.
    Ngapunten lho kang Jatmiko. Disetel aja pelan2 sambil tiduran…. wis ta yen kebacut keturon tak jamin gak bakal kedengaran “over volume”…..

    ____
    Sragene metu … tok til
    lha kok nyimut …. :)

  55. Waduh, matur nuwun sanget Mas Pranowo, ugi kagem mBak Galuh, sepindah malih kula nyuwun pangapunten. Puniko kulo nembe nyobi ‘ngedit’, mbokmenawi samangke saged radi sae.
    Matur nuwun kagem ‘Waljinah jadul’ipun, mantep ‘rekaman lan ripping’ ipun, mbokmenawi wonten ingkang Kembang Kacang, kersaa dipun ‘upload’ ugi mBak Galuh (lha kok terus nranyak to) ….
    Matur nuwun saderengipun, ugi kagem Mas Pranowo

    Nuwun
    Jatmiko

  56. Pak Galuh matur nuwun upload-ipun Gatutkaca Sungging…kulo sampun cobi mboten wonten masalah.
    Setelah itu dilanjutkan lalu pilih download ada panah kebawah dipun klik aja…lajeng tenggo wonten jendela baru tenggo kalau dah ada tulisan click here to download lalu di suruh save….terserah nanti ada pilihan suruh save dimana…sugeng cobi-cobi…..

    Edy L

  57. Kang, aku punya Video Bayu Aji n Pak Manteb, tapi filenya gedhi-gedhi (maksudnya: buesar-buesaarr). Tak coba upload pake youtube uploader suwene rakaruwan, wegah aku. Solusi, kang? (juga sutresna yang laen kalau kersa paring solusi).
    Untuk kang jatmiko, kacange belum kembang. Saat ini sragen baru usum semangka. Rujak Uleg, kersa?
    Artikel Wayang dan kejawen (Tulisane Ir. Sujamto) dalam format djvu, payu po gak, kang? yen payu tak unggahne sisan!
    Semar Kuning (Narto Sabdo) wis rampung tak convert. Di enteni wae ya………..
    Satu lagi, yen hasil rekaman TATV Surakarta, diunggahke kira-kira nyalahi opo gak, ya?

    ____
    Artikel wayang lan kejawenne silahkan di upload mbak
    mengko tak link-e ning download
    Yen masalah pideo (dudu video lho) … nek ning youtube terbatas nggak boleh lebih dari 11 menit, dadi kudu di-split sek … boso kramane dipreteli .. :)
    Bisa juga upload di multiply …
    nek rekaman teve … liyane wis okeh sing ngunggah … ning becike yo lapor ae … ning seterah (terserah) njenengan
    yen kacange opo rujak ulege yen iso diimel ae :)
    njenengan iso masak nggak mbak ?

  58. Bot-bote nguri uri budoyo jowo, maturnuwon sanget, mas Prabu.

    Cipto
    Lampung

    ___
    Lha inggih to mas …
    ning sejatine wonten raos kepuasan tho menawi saget makaryo …
    matur nuwun

  59. Matur nuwun sanget pak Galuh…..kulo tenggo Semar Kuning-ipun.
    Sedaya Lampahan saking Ki Narto sabdo sampun kulo unduh sedayo…..nggih etang-etang kangge tinggalan anak putu ing tembene….Sepindah malih matur nuwun…..Edy L (PNS-Bogor)

    _____
    Sssttttt … Mbak Edy …
    Mbak Galuh dudu Pak ….
    Lho kae wonge dadi pringas-pringis ae … :)

  60. Kang, saya tadi mampir ke blog sampeyan yang ireng itu, tp gak lama, wedi aku, lha kayaknya peteng gitu lho…..
    Disini aja, ya…..
    Pangapunten kang, bukannya saya mau ngorak-arik blog panjenengan cuma saya wegah klak klik.
    Bagi yang ngersakke puisi WS Rendra dalam Format MP3 saget mundhut mriki http://www.4shared.com/file/102781104/c7671748/Puisi_WS_Rendra.html
    Kagem para sutresna yang ngersakke maos COUNT OF MONTE CRISTO by Alexandre Dumas, saget mundhut mriki http://www.4shared.com/file/102783414/72be2c69/AlexandreDumas-MonteCristo.html lajeng software djvu kagem mbikan Monte Cristo manggen wonten mriki http://www.4shared.com/file/102783513/ed18d3fd/WinDjView-05__UNTUK_MEMBUKA_FILE_FORMAT_DJVU_.html
    Mboten wonten awonipun ta, kita ugi mangertosi budaya manca (Perancis) kersanipun mboten dados counvenisme…….
    Sepindah malih, kagem sedaya para sutresna, kula ngaturaken tebah siti sekul binuntel roning kalapa, apuranto yen wonten lepat kawula

  61. Kang,kula nyuwun pangapunten mbok bilih anggen kula atur komentar mboten mranani penggalih ngantos panjenengan hapus.
    Karepku ya mung guyon lho………..

    ___
    Lha mboten nopo-nopo tho mbak Galuh …
    Niku sanes di hapus, komen-e njenengan dipending jalaran kathah link-ipun …
    ning kulo dados ngerti menawi njenengan niku mboten kerso ingkang dhereng nggih … gedhe ireng :)
    Matur nuwun nggih … ampun kapok

  62. Nggih, senenge wo reng, dowo ireng….!
    Kang, pangapunten and nyuwun tulung nggih. File Wayang Anom (Bandung Naga Sewu), Narto Sabdo (Gatutkaca Sungging)lan Bayu (Kresna Boyong) linknya panjenegan pindah kesini wae http://apdnsemarang.wordpress.com/mp3-wayang-kulit/
    Juga, mbok saya diparingi gaman empuk / perangkat lunak (aja sing atos lho….)buat mecah file video, biar nanti bisa saya uplad katur panjenengan, kang……

    ___
    akeh kok mbak freeware sing iso di unduh … cobi njaluk pitulungan karo mas google “freeware video splitter joiner”

  63. Nggih, senenge wo reng, dowo ireng….!
    Kang, pangapunten and nyuwun tulung nggih. File Wayang Anom (Bandung Naga Sewu), Narto Sabdo (Gatutkaca Sungging)lan Bayu (Kresna Boyong) linknya panjenegan pindah kesini wae http://apdnsemarang.wordpress.com/mp3-wayang-kulit/
    Juga, mbok saya diparingi gaman empuk / perangkat lunak (aja sing atos lho….)buat mecah file video, biar nanti bisa saya upload katur panjenengan, kang……

    ____
    okeh kok mbak sing freeware alias gratis … coba digoleki karo mas google “freeware video splitter joiner”
    lan … selamat ngeblog mugi bisa sing istiqomah ….

  64. Salahe, njenengan gak gelem ngajari! Malah di dhawuhi kursus privat barang.
    Terus terang tak pake ajar-ajar ngeblog kang. Yen keparang panjenegan tak suwun paring dhawuh buat saya khusus masalah niki, nggih. Seperti peribahasa jawa Ngeblog nDuwur, Mendhem Jero………

    ______
    Ora ono tembung kasep karo sing jenenge sinau lan makaryo … sakdurunge nyowo oncat soko rogo … manungso kudu tetep sinau lan makaryo … sinau lan makaryo kanti kebak roso tanggung jawab lan ikhlash … puniko kala wau ujar-ujaranipun poro wicaksono ….
    nuwani disik :)

  65. Nderek tetapangan dumateng para sutresno ringgit, kawulo gatsuryo@gmail.com saking blitar. Ingkang ngersakaken Bimo Maneges (Anom) kawulo wonten ananging taksih dereng saget upload, dipun tenggo kemawon

    _____
    Sugeng pitepangan mas gatot
    sharingipun di tenggo lho …
    matur nuwun

  66. Mas Gatot Suryono, Nderek nepangaken kula Galuh. Matur nuwun sanget dene panjenengan kepareng badhe maringaken Bima Maneges. Estu kula tengga, Ngapunten lho kang Prabu, daleme di enggo transaksi….. Tenang wae, bageyan panjenengan 10%….

    ____
    Aku ora biasa makelari kok mbak …
    ning nek diparingi ngih mboten nolak …

  67. Katur mas Prabu utawi pak Galuh….
    Nyuwun pencerahan; Gatutkaca sungging (Ki Narto) sampun kulo unduh lan sampun kulo bakar wonten CD….nanging radi kuciwo…amargi swantenipun sareng kulo puter wonten MP3 player kados suara menawi muter kaset ingkang kecepetan utawi kados suara Muppet…..kenging menopo nggih?
    Nyuwun kawigatosanipun……matur nuwun.

    ____
    Naliko kulo bukak wonten ing “sound editor” kadosipun file-ipun namung setunggal sisi (mono) … dados kedah dipun edit rumiyin … ugi radi kathah noise …
    Mangke kulo cobi edit sedoyo lan kulo shariing malih
    matur nuwun

    Edy L

  68. Matur nuwun sanget mas awit kawigatosanipun…..leres mas suantenipun pancen mono lan katah noise-ipun….
    Ditenggo editanipun……matur nuwun.
    Wahyu Sri Mahkuto Rama sampun kulo cobi puter wonten hajatanipun kangmas kulo wonten Solo…wah sae sanget…dados juru pemutar pita suara kantun leyeh-leyeh mboten sisah molak-malik kaset…

    Edy L

  69. SARAN, KANG PRABU.
    Gandheng swasana wis wiwit gayeng, gak ada salahnya di blog ini dibukak halaman khusus SAMBUNG RASA, ngenani apa wae. Moderatore sing nduwe omah. Pripun para sedeherek ??? (Mathuk….)

    Nyuwun saran untuk blog saya, kang. Panjenengan pinarak mriko terus paring dhawuh pripun apike….. maksud saya, pripun benere. (wah, sastra jawa ki susah).

    Gandheng bisnise mung downlooad wayang, bageyan njenengan ya melu ndownload wae…….

    _____
    Yo wis …. tak buka halaman anyar ae yo … tengere opo yo ?
    sing umum ae yo … “Buku Tamu”
    Njenengan sing miwiti nggih … Mbak Galuh
    nek teng dunia pakeliran, njenengan ki mirip srikandi opo sumbodro ? :)

  70. Matur nuwun kagem mas Prabu kaliyan mbak Galuh,kulo meniko wiwit ali ngefan berat kaliyat swargi Ki Nartosabdho, saenipun para sutresno ringgit ingkang kagungan lokon enggal, saget upload wonten mriki saenggo lakonipun tambah variasinipun.

    _____
    Leres … taksih kathah warisanipun suwargi mbah narto ingkang sae kagem para sutresna budaya jawi. Tamtu mbetahaken doyo lan upaya kangge niat sae puniko. Mugi taksih kathah para sutresna ingkang saget mbagi kawruh lan koleksinipun kangge sanesipun.
    Kados mekaten nggih mas gatot …

  71. Wah mas Gatot ini sama dengan saya….saya juga nge-fans berat dengan Ki Nartosabdo wiwit SD klas 2 (awal 70-an). Cobi menawi saget pepanggihan mesti seru diskusinipun. Mas Gatot lenggahipun wonten pundi nggih? menawi kulo wonten Bogor sejak 1992. Tapi ngantos sapriki tasih sering midangetaken siaran rekaman Ki Narto lewat radio (AM) swasta Jakarta…..khususipun malam selasa dah bisa dipastikan mirengaken mbah Narto saking radio safari….

    Salam kenal mas….kulo Edy Listanto (Asli Sawit, Boyolali, Surakarta)
    Salam kenal ugi katur sedoyo pandemen wayang kulit.

    Wassalam,
    Edy

    ____
    Wis pepak … boyolali, sragen, klaten, solo, yogya, ….

  72. Disana sisan tak aturke Ki Narto Sabdo (Pandhawa Boyong). Semoga berkenan menikmati.
    Matur Nuwun.

    ____
    Siip lah mbak Galuh …
    Pokoke diunggah sakemenge …
    kulo kantun ngunduh :)

  73. Matur suwun mas Edy, kita berdua punya kesamaan ngefans berat sama mbah Narto. Ngantos sak meniko kulo menawi mirengaken swantenipun mbah narto lajeng kemutan swargi bapak lan ibu kulo ingkang ugi penggemar ki Narto. Pamuji kulo sanes wekdal kito saget dipun panggihaken dening Alloh. Salam perkenalan mas Edy kawulo tampi kanti renaning penggalih, kulo Gatot Suryono, wiwit alit ngantes sak meniko mboten pindah saking Blitar, Jawa Timur.

  74. Matur nuwun mas gatot, amin mugi2 kasembadan…..kulo nggih ugi makaten…..swargi bapak kulo meniko penggemar berat mbah Narto ugi…..rumiyin pertengahan 70-an sering muteraken wayang Ki Narto…..lan ingkang sanget kulo enget meniko….pas adegan pendowo lolos saking kobaran geni ing bale sagolo-golo terus gesang wonten alas….ngantos panggih kalawan prabu Baka…..sanget nggrantes…….(Meniko lampahanipun Bale Golo-golo). Wonten maleh, kulo tasih alit sampun ngigit-igit kalih patih Sengkuni…..rikolo ngakali sesukan dadu kang jalari pendawa dipun buang wonten alas Kamyaka 12 th lawase….(lampahan Pendawa dadu)…..Kalih lampahan kadose dereng wonten….mugi-mugi mangke wonten sederek ingkang bade sharing…..
    Terus terang sedaya keluarga, orang tua dan 11 anak semua penggemar mbah Narto….sampai2 kangmas kulo wonten Irian bekalipun kaset mbah Narto

    Salam wayang,
    Edy L

  75. Untuk kang Edy. Saya Sragen, simbok asli mBolali (desa mBrajan) lor Methuk. Matur nuwun sampun kersa pinarak di blog saya.
    Untuk kang Prabu, matur nuwun mpun ndadani Gatutkaca Sungging. Makasih juga support and Kunjungannya.
    Buat para sutresna sedaya, kasuwub pinarak malih mpun kula cawisi kopi, udud, gedhang goreng anget sambil midhangetaken Eyang Narto, dalam laken:
    Pandhawa Boyong
    Semar Kuning
    Parikesit Grogol.
    Ben, tak akehi sisan………..
    Segera menyusul Trilogi Barata Yudha (Anom Suroto) yang terdiri dari 7 judul.

  76. Mas Prabu dan mBak Galuh

    Saya punya lakon wayang (MP3) oleh mbah Narto Sabdo :
    – Abimanyu ( 16 File)
    – Banjaran Arjuno 1 (16 File)
    – Banjaran Arjuno 2 (16 File)

    cuma belum tahu bagaimana caranya supaya bisa ke tangan mas Prabu dan mBak Galuh, sehingga bisa didengarkan oleh penggemar Wayang kulit
    untuk melestarikan budaya wayang kulit

    matur nuwun
    handoko – denpasar

    ______
    Sekalian aja mas suhandoko, kalau belum punya blog buat aja yang baru. Sambil sekalian belajar. Kalau memang belum berkenan, silahkan saja disimpan di file hosting yang bertebaran di seantero dunia maya kemudian link-nya bisa di infokan disini untuk disharing. Silahkan coba di http://4shared.com
    Semoga sukses selalu
    Matur nuwun

  77. Katur mbak Galuh…matur nuwun sanget awit kawigatosanipun dumateng kebudayaan Jawi ingkang adi-luhung meniko. Matur nuwun ugi awit upload-anipun wayang kulit saking mbah Narto…wah saya pepak koleksi kulo mangke……menawi kepareng mangke bade kulo sebar dumateng sederek-sedek ingkang sami demen dumateng wayang kulit (khususipun saking mbah Narto)….
    Mas prabu….matur nuwun edit-anipun Gatutkaca Sungging….mugi2 Gusti kang murbeng dumadi tansah berkahi usaha panjemengan ingkang tulus …..amin

    Edy L

    ____
    Men tambah gayeng tho …
    MBak galuh sampun gadha griyo ing tlatah marcapada maya, kulo tenggo Mas Edy nggih … :)
    Matur nuwun

  78. Nggih kang, matur nuwun saking keparengipun ngajak para sutresna mirsani blog kula.
    Kagem Mas Handoko, Fileipun di sharing kemawon. Mangga pinarak griya kula. Ing mrika kula aturaken pengalaman lan dhawuhipun kang Prabu nalika miwiti ngeblog lan sharing file wonten 4shared. mangga pinarak mas handoko ing http://apdnsemarang.wordpress.com/mp3-wayang-kulit/

  79. Sampun rampung Upload Narto Sabdo. Kagem ingkang ngersakaken mangga pinarak griya kula.
    Parikesit Grogol
    Semar Kuning
    Pendhawa Boyong
    Kagem kang Parbu, jika hasil ripping audio masih nggilani, tolong didandani sisan ya

    ____
    Mosok nggilani sih mbak ….
    ning sing duwe ora tho .. :)
    ojo ngambek lho …
    wis okeh sing seneng mbantu kok mbak …
    Matur nuwun yo bagi-bagi koleksine
    di tunggu sanese lho …

  80. nuwun mas prabu.
    katah kanca ingkang sampun sowan dateng dalemipun mbak galuh,lajeng mundut oleh-oleh arupi mp3 wayang kulit.ananging tasih -mono.
    radi kirang marem menawi dipun mirengaken.
    samenika sampun saget kula convert dados stereo.
    lajeng kados pundi tatacaranipun supados kula saget sharing dateng dalem panjenengan.
    ngapunten mas,kula nembe ajar komputer.
    matursuwun.

    _______
    Matur nuwun
    monggo di upload kemawon wonten ing files hosting, lajeng kulo dipun caosi link-ipun
    tetep dilajengaken nggih belajaripun, lha wong kulo nggih sami-sami belajar
    belajar tidak mengenal usia tua atau muda
    belajar tetap harus dikerjakan sampai hayat dikandung badan
    kados mekaten to …

  81. mathur nuhwun mas prabu

    BAGONG KEMBAR kaleh SEMAR GUGAT sampun di upload. niki kulo nderek ngunduh nggeh… wah…. pasti seneng bapak kulo seng nang sumatera entok kiriman mp3 wayang akeh…. di tunggu lakon liane ki hadi sugito….

    _____
    Rumaos remen menawi saget panjenengan lan bapak remen manahipun
    matur nuwun

  82. Matur nuwun kang atas keringat penjenengan di Pandhawa Boyong, punyaku wis tak dell. Terus saya download kagungane. Kaya PERTAMINA ya???? Minyak-minyaknya sendiri kok import?
    Ning yo wis ben, yen gak gitu nanti dikira bukan Indonesia.

    ___
    Indonesia kuwi wonge apik-apik lho
    tansah nrimo ing pandum, ramah-ramah, seneng weh-wehan
    kados mbak galuh kan ? :)

  83. Kang, saya mbok mundhut priksa. Pripun ta, setting 4shared kados kagungane niku?
    Maksud saya, ketika saya download yang muncul cuma file di folder yang aktif (misalnya: gara-gara II) yang sebelah kanan sedang folder lainnya gak kliatan. Mosok, ketika saya mbukak punya saya (misala Bandung naga Sewu, sumbangan Mbak galuh) kok byak….. ketok kabeh….. nggilani!!!
    Hayo, aja ngendika privat, lho…….
    Sukur kersa ngendika disini biar murid-murid pada nggatekne, dene jika tidak bisa kula suwun paring dhawuh di email http://www.estemor_gilih@ymail.com.
    Matur nuwun………. Matur nuwun………. Matur nuwun………. Matur nuwun………. Matur nuwun……….

    ____
    OK Mbak Galuh, wis tak kirim japri ae nggih …
    Matur nuwun

  84. Kulonguwun malih

    Nyuwun pangapunten sanget kulo nyuwun tulung saestu. Sedoyo lakon wayang ingkang wonten 4shared sampun saged kulo download sadoyo. Ananging wayang kulit ingkang ‘Ki Bagus Warwoto – Semar Hijrah’ wonten ‘multiply’ kulo dereng saged unduh, pada hal kulo sampun ndaftar/register. Menawi wonten sederek ingkang saged ngunduh, kulo nyuwun kanthi sanget caosi pirso kados pundi caranipun download ??? Mohon penjelasan langkah demi langkah, karena saya belum mahir ??? Penjelasan bisa lewat web ini atau email saya ‘waluyo.waluyo@lycos.com’

    Matur nuwun sanget saderengipun.
    Waluyo

    ____
    Sanes kulo mboten peduli lho …
    supados njenengan berupaya maksimal kangge madosi caranipun
    upaya maksimal dengan hasil jerih payah tentu hasilnya akan asyik banget kan, bukan begitu ? :)
    kathah panduan ingkang sampun ditulis wonten ing site-ipun para netter ..
    monggo cobi malih, ampun putus asa …

    matur nuwun

  85. kangmas, ingkang lakon pandowo maneges kok sing no 8 dereng …genep nggih..

    __
    Wah nyuwun sewu nggih
    kulo angsal saking javawayang pun kados mekaten, kulo tiliki malih taksih mekaten
    matur nuwun

  86. Mbak Galuh sareng Mas Edi salam kenal, dalem nami Imam kolektor ugi Ki NartoSabdho, kulo saweg madosi lakon-lakon wayang kulit Ki NartoSabdho ingkang rekaman SIngoBarong, antawisipun lakon ingkang sinebataken Mas Edi = Picoban SIswoPanditoDruno, PartoDewo, Kakrasana Krama, Brojodento Mbalelo, Lahire Wisanggeni, Begawan Kilat Buwana, Begawan Tunggul Wulung, Boma Rangsang lan taksih kathah sanget lakon2 ingkang sanesipun. Mbokmenawi Mbak Galuh sareng Mas Edi kagungan lakon-lakon meniko, menawi perlu kula kepareng dolan dateng dalem panjenengan sedaya.

  87. Matur nuwun sanget mas Imam pitepanganipun….wah ternyata kita sama2 penggemar Narto sabdo…menawi kepareng mas Imam lenggahe wonten pundi nggih? Menawi Parto Dewo, Lahire Wisanggeni, Begawan Kilat Buwono, Begawan Tunggul Wulung lan Kokrosana kromo kulo kinten dalang-ipun Ki Anom Suroto…cobi di-unduh kemawon saking wayangprabu….klik ing Ki Anaom suroto….lha menawi pacoban siswa Sukolima wonten ingkang Ki Narto Sabdo (menawi mas Imam pingin cariose…dipun unduh mawon saking Banjaran Karno – Ki Narto Sabdo). Koleksi kulo sedaya saking mas Prabu lan mbak Galuh…sedaya sampun kula simpan wonten CD…..lha sanesipun kangmas kulo wonten Solo gadah 4 judul…..mangke bade kulo ampil….

    Cobi mawon mas…kulo nggih pingin sanget Brojodento mbalelo (meniko rame sanget lhe…)

    Nuwun

    Edy L

  88. Assalamu’alaikum Mas Prabu,mas kalo ada koleksi ketoprak bisa donk di uplod,soalnya saya di Balikpapan punya RADIO FMyang tiap malam minggu mutar wayang dan kalo minggu siang muter ketoprak,tapi koleksi ketopraknya masih sangat terbatas,o iya nama radio saya PANGABA FM.

    _____
    Kethoprak ?
    Wah bagus itu kalau ada yang punya, terutama kethoprak klasik yang dulu sempat menjadi acara paling ditunggu baik di radio maupun tvri
    kalau yang video silahkan ke http://youtube.com/user/bumiprabu
    mungkin yang lain ada yang punya ?
    Matur nuwun

  89. Waduh nyuwun pangapunten niki mas Prabu sareng mBak Galuh , dalemipun dipun angge ngobrol tiyang sanes puniko, nyuwun sewu sakdereng lan matur nuwun saksapunipun. Kagem Mas Edi L., menawi lampahan ringgit purwo Bambang Parto Dewo, Lahire Wisanggeni, Begawan Kilat Buwono, Begawan Tunggul Wulung lan Kokrosana kromo punika wonten ingkang Ki NartoSabdho ingkang studio rekamanipun Singo Barong (sak punika sampun mboten terbit) kula piyambak namung gadah 3 lakon (Kresno Duta, Karna Tanding, Gatutkawa WIsuda) rumiyin gadah Kakrasana Krama & Kangsa Adu Jago nanging ical disambut tiyang. Kula taksih gadah lampahan Begawan Tunggul WUlung, Bima Gugah, Boma Rangsang, Taman Maherakaca, Gendreh Kemasan (Kalabendana Gugur), Udawa Sayembara, Prabu Dewa Amral, Lahire Wisanggeni, Permadi Boyong (sedaya rekaman saking siaran radio, waktos radio siaran kula rekam). Menawi lampahan Brajadenta mBalela menawi mboten lepat sering dipun siaraken dening Radio Safari Jakarta. Mas Edi Bogor-ipun wonten pundi menawi kula pas dateng Jakarta pareng mampir mboten? kula saking Madiun nanging sak punika manggen wonten Garut. Alamat E-mail Mas Edi mana?

  90. Mas Imam, kulo Bogor-ipun Bojong Gede (Atsiri Permai, Jl Kacapiring I/14 Citayam, Bojong Gede), makaryo wonten Bogor( Balai Penelitian di bawah DepTan)…leres mas Brojo denta mbalelo sering diputer wonten Radio Safari….Kulo meniko pendengar setia Radio Safari (khusu malam Selasa) yang selalu pasti muter wayang saking Ki Narto….kecuali malam Selasa Kliwon…tapi wonten gantine ing Radio Suara Jakarta……
    Wah rumiyin tasih alit kulo inggih sering rekam wayang Ki Narto saking radio lhe….rikolo wonten Solo…Ini alamat email saya: edy_listanto@yahoo.com

    Tetap kontak ya mas (sesama penggemar Ki Narto)

    Nuwun

    Edy L

  91. Kang, saya ngrekam 2 gendhing untuk mat-matan, anatara lain
    1. Bawa Retna Asmara trus Randhukentis bablas Ayun-ayaun
    2. Bawa Raraturidha babalske Gambirsawit
    ananging swarane mono, gak isa mak nyus…….
    Katur Mas Prabu n kanca-kanca yaen kersa tulung di dandani, dunk….
    Niki bocahe… http://www.4shared.com/dir/15903573/fbddc418/KLENENGAN_NYAMLENG.html
    Matur nuwun……………

    _____
    Kalau sudah jadi mp3 mono, paling proses editing yang bisa dilakukan hanya menambahkan sisi yang lain dengan suara yang sama
    kalau pengin mak nyus ya harus langsung rekam dari yang aslinya, biar kiri kanannya sesuai dengan aslinya, tidak sama gitu mbak …
    kesimpulannya ?

  92. Mas Edi, ing mriki kok mboten wonten piyantun saking TVRI nggih, menawi wonten mbok menawi saget mbiyantu madosi rekaman Video Ki Narto Sabdho, waduh kula gethem2 kepingin nonton, amargi kula mboten menangi rikala sugengipun kyayine. Mas Edi kagungan pinten lampahan Ki Narto Sabdo? ingkang rekaman SIngo Barong wonten mboten( lampahan punapa)?
    Utawi Mbak Galuh mbok menawi kagungan rencang ingkang gadah Video KI Narto Sabdho, Mbak Galuh piyambak kagungan lampahan ringgit purwo Ki NartoSabdho punapa kemawon, menawi ingkang rekaman Singo Barong kagungan mboten?
    Mas Edi kagungan telp-ipun Radio Safari, saha Radio SUara Jakarta mboten? menawi wonten mangke kula hub penyiare, supados ngiring nimrung ing mriki.

  93. Nyuwun sewu mas….kulo namung gadah sedaya lakon ingkang sangking mas Prabu lan mbak Galuh plus wonten solo 4 lakon….kita tengga kemawon lampahan2 sanes saking sederek3…..
    Wah kesupen nomer telpone…..kulo gadah koq….tapi ugi wonten radia sanes: radio Inyong depok (085287670549) sesambetan kalih mas Joko; Radio Safari menawi mboten salah 021-7192636….sesambetan kalih mas Agung utawi mas syarif utawi mas Beny….dek dalu muter Somba Juwing…

    Cobi mawon mas….
    Kulo tasih menangi ningali pagelaran Ki Narto sabdo 3 X, terakhir dekat mbak Galluh wonten Tlatar pas peresmian STM.

    Nuwun

    Edy

  94. Mas Edi sak niki kula nembe mindahaken lampahan Gatotkaca Wisuda, saking kaset dados MP3, mangke umpami sampun lengkap nyuwun tulung dipun Up Load mas Edi nggih, kula kirimaken CD-ne mangke. Badhe ngersaaken Pandawa Gubah mboten
    mBAK gALUH NYUWUN PAMBIYANTUNIPUN nggih

  95. Kula nuwun,

    Mas Prabu lan kanca-kanca sadaya.
    Punika wonten sakedik koleksi ingkang sampun kula ‘upload’,
    mbokmenawi saged kagem nambah koleksi kanca-kanca penggemar Ki Nartosabdho, lakon Babat Wanamarta, nyuwun sewu formatipun ‘wma 32bit’, kula milih format punika amargi ukuran file radi alit, amargi koneksi internet panggenan kula mboten saged banter lan lancar. Sumangga dipun cobi lan dipun ‘link’ wonten ‘blog’ kagungan panjenengan. Mboten kesupen kula nyuwun ‘advis’ lan palilahipun.

    Wonten satunggal malih lakon Abimanyu Gugur, nanging dereng rampung ‘upload’ipun.

    Matur nuwun
    Jatmiko – Ciputat

    Sharing file :

    http://www.4shared.com/dir/15994018/ac592235/babat_wanamarta.html

    _____
    Wah matur nuwun sanget Mas Jatmiko
    langsung mawon kulo wartosaken ka para sutresno sedaya nggih ..
    ditenggo sanesipun

  96. Matur nuwun mas Jatmiko…salam kenal….niki nembe kulo unduh…..lan kulo tenggo Abimanyu Guguripun.

    Sepindah malih matur nuwun

    Edy L

  97. Sami-sami mas Edy, mugi kabudayan kita saged langgeng, salam kenal ugi.

    Nuwun lan matur nuwun

    Jatmiko

  98. Mas Prabu,

    Abimanyu Gugur Ki Nartosabdho sampun rampung, format wma ugi, wonten bagian-bagian ingkang radi mboten sae, punika saking kasetipun.

    Nyuwun pirsa mas Edi kadospundi Babad Wanamarta nipun, kirang marem nggih, ngagem format wma?

    Matur nuwun

    Jatmiko

    Share file :

    http://www.4shared.com/dir/16032122/1f5ffef7/abimanyu_gugur.html

    ____
    Matur nuwun mas Jatmiko sharing-ipun
    Mangke kulo convert ke mp3 dan bisa dijadikan sebagai pilihan alternatif ..
    wah tambah gayeng ki
    di tenggo nggih sanesipun

  99. Sae mas, sampun kulo cobi…mangkeh kulo convert-nya ke file mp3 128 Kbs dan 44 MHz

    Benjang kulo unduhe …abimany gugur (ranjab)-nya….

    Nuwun

    Edy L

  100. assalamu alaikum.
    ngaturaken sugeng tetepangan dumateng kanca-kanca ingkang asring jejagongan wonten dalemipun kang prabu punika.mbokmenawi wonten lubering manah lan kalodanganing wekdal,mbok inggih kula punika dipun ‘lunturi’ ilmu sharing wontening 4shared.
    sejatosipun kula sampun dipun ajari mas prabu,ananging taksih dereng’ngeh’.
    jan……gaptek banget kula niki.
    matursuwun.

  101. Salam kenal ugi mas King…..wah kulo nggih diparingi warah mas Prabu…je….tapi menawi pingin detail-ipun ingkang tertulis….cobi pinarak wonten daleme mbak Galuh….ing http://www.apdnsemarang.wordpress.com ing mriku saget dipun waos pelan-pelan….panggenanipun sisih tengen nggih…..

    INFO……

    Untuk penggemar wayang se-jabotabek…nanti malam (30 Mei 2009) ada pertunjukkan wayang gratis….di halaman Radio Suara Jakarta talu jam 20.30, alamat Gedung AKA jaln Bangka raya no. 2 dgn dalang Ki Purbo Asmoro, lakon: Banjaran Sengkuni.

    Sugeng mirsani ingkang minat.

    Salam

    Edy L

  102. Mas Edy…
    Yen njenengan mriksani sengkuni, tulung aku di oleh-olehi daginge sengkuni sitiiiiik wae. Aja sare mengko di entekke Werkudara.
    O nggig, kang Kanca-kanca sing ngersakke kethoprak tak suwun pinarak ngomahku……………
    Untuk Kang prabu, matur nuwun nggih…………….. Aku matur neng Email lho (email haram, gak ta??????????????????????)
    Rumangsaku kok dha kurang gawean….ngko suwe-suwe blog ya haram, google ya haram, yahoo ya haram…. komputer ya haram!!!!

  103. Lho..mbak Galuh iki opo lagi nadzar daginge sengkuni……koyo dewi Kunti wae….
    Aku mboten sios nonton mbak…Udan deres…namung monitor saking radio kemawon……wah jane rame lhe…

    Kulo sampun ngunduh Roro Jonggrange….

    Nuwun

    Edy

  104. Untuk kang edy……………
    Nggih gak papa, wayang ditonton sama di rungokke ya padha wae…..
    Matur nuwun kersa pinarak dan mengapresiasi ketoprak. Itu juga bagian dari kesenian jawa.
    Pinarak lagi, saya sudah siapkan Anom Suroto dengan cerita Wahyu Jati Wasesa, meski satu kaset masih ketlisut………..

  105. Meski belum lengkap, saya sudah upload Anom Suroto, Wahyu Jati Wasesa. Mangga…mangga….pinarak sudhung kula.

  106. (Meski belum lengkap, saya sudah upload Anom Suroto, Wahyu Jati Wasesa. Mangga…mangga….pinarak sudhung kula.) Iya mbak untuk nomor 2a dan 2b nya belom ada

  107. assalamu alaikum
    kula ingkang sowan ………
    wah…. tansaya regeng daleme kang prabu.
    suguhane maneka warna.
    kagem mas edy……(jan siip)
    kagem mbak galuh……(kagungan jajanan menapa mbak???)

  108. Sing Siip sanes kulo mas King….tapi mas Imam, meniko (Gatutkaca wisuda lan Pendawa Gubah) kiriman mas Imam (dari garut…asli Madiun atau Gresik, nggih mas Imam)……lha dinten meniko mas Imam kirim malih 2 lakon (Kresno Duto lan Karno Tanding) dari mbah Narto….versi rekaman Singobarong ugi (dari pentas mbahe……sperti live kata mas Imam)…..

    Katur mas Prabu ugi…mas Imam kirim 2 CD lakon tsb ke alamat mas Prabu di Bandung…..nyuwun tulung dipun upload nggah kajengi sutrisno wayang saget menikmati,

    Nuwun

    Edy L

    ____
    Nggih sampun ditampi ..
    siap !!
    Segera melaksanakan tugas

  109. mas prabu,
    sakderengipun dalem maturnuwun sanget. dalem badhe donlod ki timbul hp. bapak dalem wonten kampung (kendal) penggemar ki timbul.
    maturnuwun….

    ___
    Monggo Mas Basuki
    mugi Bapak remen lan bingah
    matur nuwun

  110. Nderek tetepangan kaliyan Mas Imam, kulo gatot suryono saking Blitar jatim. Kawulo nderek ngunduh Gatotkoco wisudo kaliyan Pandowo Gubah. Watawis tahun 70 an wargo Blitar saget mirsani pagelaranipun mbah Narto kanti lampahan Pandowo Gubah ing Pendopo kabupaten Blitar

  111. Matur nuwun Mas Gatot tetepanganipun, Blitaripun Wonten pundi nggih mAs Gatot, kula nate dateng blitar nderek pak puh kula setahun, sekolah wonten Aliyah Kodya. Sukses kagem Pak Budiyono, Pasti piyantun Blitar Fun Banget sareng P. Budiyono

  112. kagem Mas Pra Bu matur nuwun sanget koleksi kula sampun diminggahaken, malah ditambahi komentar2 sareng blog pisah. mangke kula kirim lampahan2 sanesipun ingkang dereng wonten ing mriki. selama kula dereng saget up loud piyambak. kula nembe belajar rumiyin niki.
    kangge penggemar Mbah Kakung Narto, tetap rapatkan barisan supados saya regeng, terutama ingkang kagungan Videone Mbah Kakung diharap bergabung dimanapun diseluruh pelosok negeri utawi dunia.

    ____
    Nembe kala wingi nyampe
    Mas Imam matur nuwun
    Insya allah sabtu minggu niki kulo badhe teng garut … wonten wekdal kangge ketemuan ?

  113. Mas Edy saya lagi minta disediain VCD-nya Mbahe pada Senawangi dan Pepadi, dipun entosi kemawon mbok menawi wonten.

  114. Mas Imam rikolo sekolah wonten Blitar alamatipun pundi, kawulo wiwit alit ngantos 1984 wonten kelurahan sananwetan kidulipun SMAN I Blitar, terus sak meniko mapn wonten desa kuningan, kanigoro, menawi tindak Blitar panjenengan mampir mas dateng sudhung kulo. Kagem mbak Galuh nyuwun pangapunten Bimo manegesipun dereng sempat upload

  115. Kula rumiyin wonten jl. Anjasmoro mas Gatot, inggih insya Allah menawi wonten wekdal kula dateng jawa timur mesti mampir. Yen neg Blitar niku yen mboten mampir Rujak Cingur Kaum mburi mesjid Agung kok ora lengkap. kula riyin meh ben dina andok rujak cingur kaum.

  116. Mas Imam pancen rujak cingur mburi masjid agung pancen terkenal ngantos sakmeniko. Menawi tindak Blitar mlebet desa Kuningan lajeng panjenengan nyuwun pirso griyo kulo, mesti nyampai alamat kok mas. Kulo tenggo rawuh panjenengan. alat ingkang lengkap Gatot Suryono, Desa kuningan Rt. 3/RW. 02 Kec Kanigoro, Blitar

  117. Untuk mas Imam, saya baca berita Suara Merdeka Mei 2004 bahwa Dewan Pariwisata Indonesia (Depari) Jateng dan Yayasan Kanthil, sekaligus sebagai pemeriah HUT ke-457 Kota Semarang yang dihadiri Gubernur H Mardiyanto, Wali Kota Semarang H Sukawi Sutarip SH SE, Prof Dr Soetomo WE dari Yayasan Kanthil sekaligus Ketua Depari, dan beberapa pejabat dari kalangan Pemprov dan Pemkot sempat menampilkan satu-satunya rekaman video pentas Ki Nartosabdo dalam lakon “Bima Suci”. “Itu dimainkan Ki Narto dalam kondisi sakit. Pentas di Jakarta pada 1985 itu menjadi karyanya yang terakhir.”

    Coba mas dilacak ke Depari Jateng atau Yayasan Kanthil…..siapa tahu ada hasilnya.

  118. inggih mas, matur nuwun infonya, cobi mangke menawi wonten wekdal kula lacak-e, kagem mas Gatot lan sedaya kemawon penggemar Mbah Narto tetep nyambung terus, syukur2 info saking mas Edy niki ditindak lanjuti kaliyan piyantun ingkang celak Depari Jateng, panginten Mbak Galuh iki, mbak pripun cobi dilacak niku. umpami rekaman Bimo SUci ketingale nate nisiaraken radio safari, rikala kula taksih di jkt rumiyin.

  119. Mas Prabu badhe tindak Garut Sabtu Minggu ? monggo to pinarak dateng griya kula, ing Puri Cimanganten Asri Blok A.20 Tarogong Kaler, caket kaliyan pemandian CIPANAS. menawi sampun dateng Garut telp kula kemawon 08112118132, 02624743862.

  120. kenapa mas saya download ki entus SUGRIWA SUBALI tuk seri terakir kok gak da begitupun dengan ki warseno slank lakon wahyu tulunggono seri terakir gak ada gimana mas

  121. JUST FOR INFO

    Ini akan ada pertunjukan wayang kreatif:
    Dalang : Sudjewo Tejdo
    Lakon : Karno Tanding
    Tempat : Aula Barat ITB, Jl. Ganesha No. 10 Bandung 40132
    Waktu : 24 Juni 2009, jam 20.00 WIB
    Informasi lebih lengkap : Telp :022-2501006
    Email : pib@inkubator.itb.ac.id
    Barangkali ada yg mau melihat dan/atau merekam, mungkin bisa menghubungi telp/email di atas. Kalau ada rekamannya, bisa sharing ya …, alias saya minta copi-nya.

    Nuwun

  122. Kang, kok terus ora tau rawuh kerumah saya, ada apa?
    Mbok rawuh terus saya dikandhani piye ta piye, gitu.
    Biar tambah wawasan.
    Nuwun

  123. salam kenal mas prabu,
    saya pencinta budaya jawa, saya sedikit keropotan dengan mendowloadnya wayang2 ini, boleh tidak saya minta file2 semua wayang itu dalam bentuk DVD?kalaupun harus bayar saya tidak masalah. mohon jawabannya.

  124. Ass………!!
    mas prabu koleksi mp3 wayang golek selain “trijaya sakti” dan “nurkala kadisa” masih ada gak, cuz aku penggemar’e kang Tjetjep dan kang Asep.
    and kalo ada aku mau yang berbentuk video (mpg) dong!!!

    ____
    Wa’alaikumsalam
    Ada beberapa VCD yang saya punya, belum sempat saya unggah sayang hilang. Beberapa lakon juga dipinjam teman dan belum kembali :)
    Namun silahkan berkunjung ke youtube akan banyak asep disana, diantaranya
    http://www.youtube.com/user/cepot66
    http://www.youtube.com/user/asepJEKIH
    nuhun

  125. sugeng pitepangan mas.wah saya sangat senang sekali bisa menikmati wayang …..matur nuwun sanget.mas kalau bisa dalang Ki suparman alm dimasukkan dalam mp3 wayang prabu,karena saya merindukan suara dari alm Ki Suparman dalang dari jogja.matur nuwun

  126. banyak yang merindukan suara dari alm ki suparman mas.kalau bisa juga anaknya ki suparman alm mas Ki Seno Nugroho dari jogja juga dimasukkan dalam wayang prabu.matur nuwun sanget.saya heru adiknya mas seno nugroho .nuwun

    ____
    Salam kenal kembali mas heru
    Masalahnya saya agak kesusahan memperoleh koleksinya
    yang saya banyak temui di pasaran seperti anom suroto, manteb s, hadi s. Kalaupun kaset, anom sama nartosabdho masih cukup banyak
    Kalau mas heru dapat membantu, alangkah baiknya untuk disharing disini
    matur nuwun

  127. salam kenal mas prabu

    niki penggemar wayang kulit saking kulon progo, bade usul menawi wonten dipun padosaken profil dalang ki Radyo Harsono saking Muntilan sokor bage kaliyan Mp3 nipun kangge ngramekaken jagading pedalangan.
    nuwun

    _____
    Salam kenal Mas Priyanto ..
    Nah niku masalahipun,
    Sakjatosipun kulo pengin sharing sakathah-kathaipun lakon lan dalang, nangin amargi keterbatasan koleksi nggih namung ingkang kulo gadhah kemawon ingkang saget kulo sharing
    Menawi njenengan gadhah koleksi Ki Radyo Harsono, kulo langkung remen malih kangge disharing wonten ing mriki
    Matur nuwun

  128. @.Nak mas Edy & Prabu :
    Kulo sampun down load sak perangan lampahan ingkang enggal, matur sembah nuwun.

  129. Mas Prabu sekedar informasi, setiap bulan ruwah di daerahku Tegalrejo Magelang Jawa Tengah tepatnya di Pondok Pesantren API Tegalrejo di gelar wayang kulit selama 8 malam berturut2 dalam rangka khataman pondok. Sayang aku selalu jadi panitia sehingga gak sempat untuk merekam. Dalangnya juga mulai dari Yogya sampai Tegal. Kalau ada waktu mampir rumah saya, tak tunggu… (0293) 5538787

    ____
    Sayang ya … apakah sama sekali nggak ada yang merekam ?
    Kakak ipar saya juga asli sana, di Tegalrejo Magelang
    Matur nuwun infonya

  130. mas prabu,kok lakon bambang palasaranya gak ada untuk yang ki nartosabdo,kulo tenggo nggih menawi sampun wonten.matur nuwun.

  131. Mas Prabu, matur nuwun sanget saya sudah beberapa kali down load file wayang, terakhir goro-goro (petruk kelangan pethel) sepindah malih matur nuwun..
    Sekedar usul.. mbok menawi wonten ingkang kagungan ketoprak sapta mandala lampahan serial sudiro utaminipun Sudiro Leno. keparengo dipun share. matur nuwun sakderengipun.

  132. Maturnuwun sanget wonten website wayang dados kulo saget ningali lan midhangetaken dhalang idhola kulo naliko tasih alit

  133. saya berterima kasih kepada wayangprabu ini.. soalnya saya dulu pernah nonton pagelaran wayang yg keren banget, penuh teriakan2, tapi sayangnya saya ga ngapalin nama dalangnya siapa.. (sampe penasaran terus habis itu).. eh di situs ini ketemu deh nama dalangnya adalah Ki Bagus Marwoto. hehehe ternyata versi banyumasan ya..

    terimakasih, jadinya saya dapat melanjutkan studi wayang lagi.

  134. Mas kulo badhe request, nyuwun di uploadtaken mp3 wayang utawi video wayang ingkang dalangipun gagrag jawatimuran. .matur nuwun…. .

    ___
    gagrak jatim sampun wonten …
    monggo di pirsani malih wonten ing page “Audio Wayang” atau “Video”
    matur nuwun

  135. sakjane aku yo pengen share ilmu jiwa, ilmu sejati roso sejati, mbok menowo mas yo duwe kawruh, monggo share.
    sampean opo wis up load nang 4share.com mp3 dewo ruci? soale tak goleki ora ono mas. nek wis upload tolong aku sampean kabari. sengnganku lakon wahyu2 ngono kuwi sing akeh wejangane. misale: dewo ruci. bimo suci. wahyu makuto romo.
    nek duwe lakon wahyu makutoromo mas sampean kabari. iku elingku waktu iku arjuno oleh pusoko pasopati
    suwun mas
    #Iwan

  136. tolong mas cerita wayang tentang lakon: kresna malang dewa
    terimakasih

    ___
    Insya allah kalau memperoleh lakon tersebut pasti disharing
    matur nuwun

  137. Nderek numpang mas Prabu niki forum positif kagem uri-uri budaya luhur…mbok bilih wonten sederek ikang kagungan koleksi alm Ki Surono (Banjarnegara) nek saged disare

    ___
    Langkung kathah dalang lan lakon ingkang di pagelarkan … tamtu langkung sae
    mugi wonten ingkang gadhah lan kerso sharing
    rak mekaten tho mas agus
    matur nuwun

  138. maaf,ada tidak ya lakon pandawa dadu,pandawa obong, balesigala-gala,dan gandamana luweng???

  139. mbak Renny, kalau bale Golo-golo ada cari di Ki Nartosabdho, pendawa dadu belum ada tapi sudah ada yang janji mau kirim tapi lanjutannya ada Pendawa ngenger dan Wirathaparwa, kresna duta dst …yang Pendawa Obong saya belum pernah denger..dan belum ada…saya juga pingin sekali……

  140. mas saya ngefans ama wayang kulit tolong dong ada yang bisa kasih tahu dimana bisa beli koleksi mp3 wayang kulit ngak?

  141. Mas prabu nyuwun ijin koleksi audio wayange kulo tampilaken malih ten blog kulo (tapi dereng dados) http://wayang-mp3.blogspot.com/
    Matur suwun mas prabu…

    ____
    Monggo kemawon mas …
    Menawi saget, dikembangkan maleh lan kontenipun saget beragam
    matur nuwun

  142. You are really a new version of hero Kangmas Prabu. saya setia mengikuti web panjenengan dari 2008 sejak masih di wordpress. Nuwun sewu unduhan file wayang saking panjenengan kathah ingkang sampun dalem aturaken kagem sedherek2 sutresna kabudayan Jawi ingkang kaleres dereng nyinaoni internet punapa malih download. Sepindhah malih matur agunging panuwun. Mugi ngelmu ingkang kinemot ing wayang saged minangka ngelmu ingkang migunani lan ganjaraning Gusti tansah linuber dhumateng panjenengan ing agesang dalah gesang saksampuning sampurna. Amin

    ___
    Aamiin
    Mugi ingkang kito telah lakukan dapat bermanfaat bagi diri kita sendiri dan bagi orang-orang disekeliling kita
    Matur nuwun telah setia dengan WP
    Kulo aturi prikso mbok bilih kulo namung ingkang miwiti bangun griyo kemawon. Ingkang nglengkapi isi rumah, kathah para sedherek ingkang madosi lan kalau perlu malah yang membelikannya. Kulo namung sekhedik nambahi kemawon.
    Dados apresiasi harus kita berikan kepada para pengunjung dan pecinta wayang pada umumnya yang telah berkontribusi begitu besar terhadap konten di WP ini. Bahkan banyak diantara mereka, saya hanya kenal nama (mungkin malah hanya nick name saja) belum pernah tahu dan kenal orangnya, dan tidak ingin dikenal atas sharingnya.
    Matur nuwun nggih atas dongane kangge kita sedaya

  143. Hebat….!!!
    Pakdhe Prabu termasuk salah satu orang hebat yang saya kenal.
    Tetap Fokus, Teguh Pendirian dan (pengamatan saya) mempunyai tataran pengendalian cipta rasa karsa yang mumpuni.
    Pengendalian diri dan penempatan diri sebagai orang yang kagungan dalem (nompo dayoh) untuk bersikap netral. Tatas,Titis,Tetes dalam setiap pangandikan
    Bartender yang mampu meracik minuman spesial, bagi tiap pengunjung.
    Terima Kasih, untuk keindahan ini.

    ____
    Ehm … Om Sidiq jangan terlalu berlebihan menilai diri saya shg membuat hidung saya yang sudah besar tambah mekar
    Saya hanya ingin berbagi yg sedikit ini disela keterbatasan saya dari sisi waktu yg nggak banyak, ilmu yang sedikit, harta yang nggak seberapa dan pengalaman hidup yang saya punya.
    Kalaupun itu terlihat positif dimata sebagian orang, alhamdulillah, mudah-mudahan itu dapat dijadikan sbg doa dan penambah semangat. Kalaupun masih ada yang negatif di mata orang, sy menyadari bahwa manusia memang tidak tak tercela, pasti ada noda dan dosa
    Terus terang, waktu mbangun blog khusus wayang ini, saya sempat ragu untuk melanjutkan. Makanya setelah dimulai, sempat saya vakum selama beberapa bulan karena tidak yakin untuk bisa melanjutkan. Apalagi pengetahuan soal wayang saya sangat terbatas. Historinya sih ada sedikit, tapi perjalanan waktu menjauhkan saya dari yang namanya wayang. HIngga kemudian saya memberanikan diri untuk memulainya lagi sambil belajar. Jadi jangan kaget kalau ditanya tokoh atau lakon tertentu, saya jawab belum tahu. Lha wong memang tidak tahu to :)
    Dengan bantuan para rekanlah akhirnya saya belajar sedikit demi sedikit. Kalau dibandingkan dengan pengetahuan Pak Edy atau Mas Imam misalnya, saya nyerah dech … :)

    Jadi kesimpulannya Apa Om Sidiq ?
    Aku durung ono opo-opone …

  144. hipkikukar, on 17/02/2010 at 5:53 PM Said:

    Apa ada ya MP3nya Petruk Kelangan Petel yang persi wayang kulit…bukan wayang orang…apalagi dalange Hadi Sugito

    Kagem sederek hipkikukar
    Dalam ingatan saya pernah dengar, kalau ingatan saya nggak salah, pethelnya jadi kembarannya petruk.
    Insyaalloh (nggak janji) dalam perburuan, bila nati dapat segera saya kabari pakdhe prabu untuk uploadnya.
    Mohon do’a restunya

  145. Kenangan akan seseorang yang pernah memberi warisan warna dalam hidup saya.

    KOSONG ANANGING ISI, ISI ANANGING KOSONG

    Inilah ‘digdaya’-nya ngelmu (ilmu) bila berada pada tempat yang tepat.

    Tidak terukur, tidak terlihat, namun dapat dirasakan.
    Kalimat pakdhe prabu terakhir, (Aku durung ono opo-opone …) https://s-ssl.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif menguatkan keyakinan.

    _____Bahwa seseorang akan semakin merasa tidak tahu/bodoh, bila ia telah melalui banyak tahapan pembelajaran______

    Ketingalipun sarujuk, njih, Poro sutresno wayang lan sak sinten kemawon ingkang sampun rawuh wonten ndalem meniko….

  146. Ki Seno Nugroho kok tidak ada dalam LIst ya..?? Mohon bagi yang punya rekamannya, saya nyuwun dibagehi… Matur Sembah nuwun.

    ___
    Belum ada Mas
    Hayo siapa yang punya ?

  147. mas mboten wonten link teng indowebster tho?
    soalipun teng 4shared kadang pedot teng tengah dalan..
    matur suwun…

    ____
    Ada beberapa yang komplain seperti itu namun banyak yg lainnya nggak komplain berarti nggak masalah
    Seperti saya sering sampaikan bahwa hal itu dapat dipengaruhi banyak hal

    Dan untuk saya pribadi, 4shared nggak masalah dan memberikan kemudahan bagi saya untuk memanage koleksi dengan sangat mudah dan sangat nyaman seolah berada di laptop sendiri

    Nuwun infonya

  148. It was an absolute pleasure to read through your piece with all the interesting topics you write about. My imagination went wild with all the detailed words you used. Please carry on to grace us with your work as it is sincerely enjoyed.

  149. mau lihat berapa jumlah nama wayang disertai sifat,watak,karakteristiknya, dimana ya…adahal nama web dan yang dimaksud bisa kita dounload….tks.
    Ditunggu kabarnya teman………

  150. Salam kenal mas prabu..kok Dalang Alm KI SUPARMAN dari jogja nggak ada loist nya juga mas…mbok yo di gawe list mas banyak penggemar dan kangen dengar suwantenipun Alm KI SUPARMAN

    1. Masalahipun cuman satu Ms Heru …..
      Kula dereng gadhah koleksinipun ….
      Pokoke sing aku duwe koleksine … wis kabeh tak sharing

  151. kok dereng wonten mp3ne swargi Tambakbaya (mbah Darman) kaliyan swargi Mbah MUjoko Joko Raharjo Dlimas ta kangmas?

  152. Nuwun sewu mas.. Saya mencoba download tapi pada web halaman http://www.4shared.com kok di password ya? Kalo boleh tahu passwordnya mas..

    Kalo semisal harus mendaftar atau apa bisa dikirim melalui email saya.. Matur nuwun..

  153. wonten engkang kagungan koleksi wayang dalang muda gagrak yogyakarta boten njih…?kados mas seno nugroho,alm. ki sukoco,ki wisnu dll?menawi wonten lan kepareng mbok kulo nyuwun….matur nuwun

  154. Sering banget saya baca keluhan dari para sederek pecinta wayang tentang lambatnya DL dari 4share,sebetulnya ini bisa disiasati dengan cara menumpang/nunut akun premium pihak lain umpamanya http://usershare.net/
    Pada prinsipnya file yang hendak kita DL kita UL dulu ke ushershare,setelah file tersimpan di ushershare baru kita DL.Kecepatan UL nya 200 sampe diatas 2000 KB/sec sedangkan kecepatan DL nya 2x s/d 5x kecepatan direct DL dari 4share. Monggo kulo aturi nyobi dijamin mak nyooos.
    A.Mulyawan

  155. Kapan Pengelola Wayang Prabu menambah koleksi para Dalang lagi… sepertinya masih banyak Dalang2 Top yang belum masuk ke dalam Koleksi Wayang Prabu… Nuwun…

    1. Koleksi dalangalhamdulilah nambah terus seiring dengan kontribusi dari para sutresna wayang …
      Nanti kalau sudah ada beberapa lakon masing-masing dalang akan saya buat page tersendiri
      Nuwun

  156. Mas Prabu,,,,Saya penggemar dalang Ki Sugino siswo carito, mau tanya itu yg lakon “BAWOR DADI GURU” disk 4 ko nggak bisa d download, tolong dong di upload lagi,,,Terima Kasih sebelumnya

  157. untuk yang gemar nonton wayang kulit jangan cuma nonton tetapi kalau perlu juga nanggap biar agak meriah

  158. kulo nuwun mas prabu. kulo saweg pados video wayang orang, kanti irah irahan srikandhi mustokoweni, mbok menawai wonten ingkang gadah kula nyuwon dipun unggah! Maturnuwon sakderengipun

  159. Jan jane pripun sih niki carane ngdonland…wayang ki sugino kulo jane2 empun ping kopang2 bade ngedonlaid carane jan2e ngangge hp niki saget nopo mboten sih….jan sampe koleh kula… Nopo enten nopo mbtn jane sing fail ngge ukuran HP. NEK WONTEN TULUNG KULO NYUWUN DI PANDU CARANE KEPRIPUN…..PARA SEDEREK MATR KESUWUN SANGET KULO KANGGE SEDEREK2 SEKALIAN WASSLAM maturnuwwun SAKING KULO( SLAMET WANGON PERENG kodokan bedeng KODOKAN)

  160. Ampun ngantos paring duko nggeh kang…nopo maleh ngantos nglaporaken kulo teng pilisi.. .amargi kulo niki mboten tumut nandur neng kok ngundah ngunduh mawon..he…he….kesuwn nggeh kang.slm tetepangan saking kalimantan.

  161. assalamualaikum mas prabu. saya sering downlod mp3 ki hadi sugito, tapi saya belum pernah minta ijin sama panjenengan. jadi mohon ke ikhlasannya nggeh. maturnuwun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

%d bloggers like this: